Ökumenikus harangszentelés Kézdivásárhelyen

0
1396
Fotók: Iochom István

Ökumenikus harangszentelési ünnepi istentiszteletet tartottak Kézdivásárhelyen február 27-én, vasárnap, melyet a kézdivásárhelyi evangélikus-lutheránus egyházközség szervezett. Az ünnepségen jelen voltak a történelmi magyar egyházak képviselői: Beder Imre református lelkipásztor, Buzogány István unitárius lelkipásztor és Olasz Béla segédlelkész a kézdi-orbai főesperesi kerület képviseletében.

A harangszentelési ünnepség Végh Nimród evangélikus lelkész köszöntőjével vette kezdetét, majd Zelenák József evangélikus esperes idézte a szeretethimnuszt. A köszöntők után kezdetét vette a harangszentelés, amelyet Koszta István evangélikus püspökhelyettes kezdett meg, majd sorra következtek a jelenlévő történelmi magyar egyházak képviselői.

Az harangszentelést követőn ünnepi ökumenikus harangszentelési istentiszteletre került sor, amelyen zenei szolgálatot teljesített az ökumenikus zenekar, valamint a Kantate gyermek és ifjúsági kórus.

Az ünnepség végén felszólalt Percze László konzul, a Csíkszeredai Főkonzulátus részéről, majd pedig Szilveszter Szabolcs kézdivásárhelyi alpolgármester. Az ünnepségen jelen volt a Pro Special, a különleges figyelmet igénylő gyerekek csoportja, akik verses összeállítással örvendeztették meg a jelenlévőket. A harangszentelési ünnepség a magyar himnusz eléneklésével zárult.

Olasz Béla