Felelősek vagyunk egymásért – Farsang a Szent Gellért Alapítványnál

0
892
Fotók: A Szent Gellért Alapítvány Facebook-oldala

Fergeteges, mozgalmas, színes, jókedvű és nagyobb méretű volt az idei Őrangyal farsang a Szent Gellért Alapítványnál a korábbi évek visszafogottabb alkalmai után. Az alapítvány sérültjei végre igazán bolondozhattak, tombolázhattak, táncolhattak és maskarázhattak – tudtuk meg a Facebook-oldalukról, ahol beszámoltak az idei farsangról.

A pár órás együtt töltött idő alatt volt lehetőségünk megajándékozni egymást egy-egy mosollyal, ami „alap” minden találkozáskor, és nemcsak. Az önkénteseink, köztük a Mártonffi János Általános Iskola VI. A osztályos tanulói egy vidám jelenettel szórakoztatták az amúgy is vidám társaságot. A diákoknak interaktív játékkal volt lehetőségük közvetlen kapcsolatba kerülni a fogyatékkal élőkkel. Az alapítvány munkatársainak és sérült védenceinek vidám jelenete is jókedvre derítette a jelenlévőket. A szülők finom süteményekkel kedveskedtek.

Hálásak vagyunk Istennek és egymásnak a tartalmas, vidám délutánért, amihez mindenki hozzátett: Attila bácsi bolondozott, Klári nénink teát főzött és gondoskodott, hogy senki ne maradjon éhes, István bácsi „mozdonyt vezetett” a buliban, Mag Katalin először lehetett jelen új munkatársként, Saroltánk vezette a programot és mindenkit megtomboláztatott, Domokos fiatal önkéntesünk, fotózott, Ida néni figyelt az önkéntes diákjaira…

A vidám együttlét megerősített minket: fogyatékkal élőt, munkatársat, önkéntest abban, ami az igazi célja a rendezvénynek: egy csapat vagyunk összetartozunk, felelősek vagyunk egymásért. A világ, amiben élünk, így kerek.
A Bojtorján dal, amit minden alkalommal elfújunk, nagyon szépen visszaadja ezt az érzést:

„Egyszer megszülettünk, ezért majd egyszer meghalunk.
Adj hálát érte, hogy még együtt vagyunk.
Mert volt már pár utunk, és sok mindent tudunk,
de legfőképpen azt, hogy összetartozunk.”

Szent Gellért Alapítvány