Nagyhét és húsvét Taizében

0
1561
Fotó: Főegyházmegyei Ifjúsági Főlelkészség

A világ minden tájáról származó fiatalokkal közösen, imádságos légkörben ünnepelni a nagyhetet és a húsvétot − erre nyújt nagyszerű lehetőséget az ifjúságnak Taizé. Idén először kínálja fel a közös részvételi lehetőséget az erdélyi fiataloknak a Főegyházmegyei Ifjúsági Főlelkészség a Segítő Nővérek Kongregációjával közösen. Felhívásukat, meghívójukat mi is közreadjuk.

Lázár Annamária, a Főegyházmegyei Ifjúsági Főlelkészség programkoordinátora kérdésünkre elmondta, a zarándoklat ötletét az adta, hogy már régóta szeretnének valamit a 18−30 éves korosztálynak is szervezni, azoknak, akik még inkább megtehetik, hogy elzarándokolnak akár messzebbre is. Kiemelte: „Szerettük volna már régóta, hogy legyenek ilyen lelki töltetű zarándoklatok a FIF-nél, s ez a vágy nagyon szépen egybeért a segítőnővérek elképzeléseivel.” A fiatalokat kísérő segítőnővérek, Tomka Magdolna és Bereczki Silvia is keresik, hogyan lehetne a fiatalokat megszólítani, elérni, s ez jó közös projektnek tűnt. A FIF és a segítőnővérek kongregációja között nem volt szorosabb együttműködés még, talán ez az első alkalom, de további terveik is vannak – mondta a FIF programkoordinátora. Tomka Magdolna segítőnővér többször vitt fiatalokat Taizébe, személyesen tapasztalta, hogy nagyon különlegesek a szertartások abban az időben, van lehetőség elcsendesedni, nem olyan forgalmas, mint nyáron. Egy előtalálkozót is terveznek azoknak, akik bejelentkeztek, ahol ráhangolódásként és felkészítésként Magdolna nővér mesél a fiataloknak arról, hogy milyen lesz ez az út, mire lehet számítani. Tájékozódni lehet a www.taize.fr honlapon is.

Amiért érdemes a húsvéti időt Taizében megélni:

A meditatív taizéi énekek segítenek elmélyülni a liturgiában.
A kiscsoportokban való megosztás lehetősége gazdagíthatja saját tapasztalataidat, látásmódodat, új világokat nyithat.
Ha zenekedvelő és/vagy zenész vagy, a kórusban/zenekarban is részt vehetsz.
Ha csendre vágysz, külön elvonulásra is van lehetőség.
Közös utazásunk arra a kalandra hív, hogy hasonló értékrendű erdélyi fiatalokkal éld át mindezt.

Időpont: 2022. április 12–19. (keddtől−keddig)
Célcsoport: 18−30 év közötti fiatalok
Részvételi feltétel: EU-s oltottsági igazolvány
Kísérők: Tomka Magdolna és Bereczki Silvia segítőnővérek
Utazás: WizzAir-repülő járattal Kolozsvárról Lyonig
Indulás: Kolozsvár, 2022. 04. 12-én, 06:10-kor, visszautazás: Lyon – Kolozsvár, 2022. 04. 19. (indulás 8:25), érkezés 11:45.
Teljes ár (ami tartalmazza az utazást, a szállást és az étkezést): kb. 230−250 euró (a repülőjegyek függvényében). Amennyiben csupán anyagi okok miatt maradnál távol, jelezd, hátha találunk rá megoldást!
Előleg: 500 lej, ami kifizethető személyesen a FIF irodájában (Csíkszereda, Petőfi Sándor utca 55.) hétköznaponként 9 és 16 óra között, vagy átutalható a FIF honlapján keresztül (Támogatás, Alkalmi adakozás, Adomány célja: Taize utazas)

Jelentkezni március 15-ig lehet a Főegyházmegyei Ifjúsági Főlelkészség honlapján. Érdemes minél hamarabb jelentkezni, mert gyorsan emelkedik a repülőjegyek ára!

Bármilyen kérdés, probléma esetén bátran lehet írni a FIF-nek e-mailt, üzenetet (office@fif.ma)!

MEGOSZTÁS