Még lehet jelentkezni a feleségek és édesanyák lelki hétvégéjére

0
886
Február 24-ig lehet jelentkezni. Fotó: csalad.ro

A Gyulafehérvári Főegyházmegye családpasztorációs bizottsága március 4. és 6. között 13. alkalommal szervezi meg a feleségek és édesanyák lelki hétvégéjét a csíksomlyói Jakab Antal Házban. Az esemény mottója: Veszteségeink és erőforrásaink – Összetöretettségeinken átragyog Isten szeretetének fénye. A rendezvényen a veszteségek feldolgozásához, az azokkal való megküzdéshez szeretnének támpontokat adni, kapaszkodókat nyújtani a feleségeknek, édesanyáknak. Február 24-ig lehet regisztrálni.

A leki hétvégén előadást tart Balázs Réka családterapeuta, illetve Hajlák Attila-István plébános. A résztvevők tanúságtételeket hallhatnak az elhangzott témák kapcsán, illetve műhelymunkákon vehetnek részt.

„A veszteségek a mindennapi életünk velejárói. Visszafordíthatatlan események, amelyek hiányérzettel, szomorúsággal, csalódással töltenek el. Nem csak egy hozzánk közel álló személy halálát értjük alatta, hanem egy számunkra fontos kapcsolat megszakadását, az egészségi állapotunk tartós megromlását, anyagi biztonságunk, egy dédelgetett álmunk, egy megfogant, de meg nem született élet elvesztését, de akár egy költözést vagy munkahelyváltást is. A veszteségek következtében létrejött érzésekkel, fájdalommal, bánattal meg kell birkóznunk ahhoz, hogy pszichológiai értelemben egészségesen tudjuk tovább folytatni az életünket. Attól függően, hogy az elvesztett személy, tárgy, állapot milyen jelentőséggel bírt, vagy hogy a veszteségeket hosszabb vagy rövidebb, mélyebb vagy kevésbé mély gyászfolyamat kíséri, amit nem lehet és nem is szabad megspórolni.” – olvasható az esemény felhívásában.

A hétvége költségeivel, illetve a regisztrációval kapcsolatos további részleteket a családpasztorációs bizottság honlapján, a csalad.ro-n találnak.