Böjte atya Lourdes-ba zarándokol: elvinné a terheket, kéréseket

0
2044
Fotó: Magyar Kurír

„Isten ha segít, néhány kollégámmal mához egy hét Lourdes-ban leszünk! Meghívtak Lisszabonba egy előadásra, így útra kelünk autóval és Európa néhány szent helyét érintve, a jövő héten eleget teszünk e megtisztelő felkérésnek” – írta szerkesztőségünknek Böjte Csaba OFM. Elmondta: gyermekeinkért, népünkért fognak imádkozni, és útjukra – mint egy zászlót – szívesen magukkal viszik testvéreik gondjait, bajait, kéréseit.

„Minden kérést, amit bizalommal megfogalmaznak, mind jó postás, a Szűzanya által szeretnénk Isten színe elé tárni. Hiszem és vallom, hogy Isten a huszonegyedik században is meg akarja mutatni jóságos emberszeretetét, ki akarja árasztani csodatevő irgalmát. Isten gyermekei vagyunk, egyházunk tanítása szerint Krisztusban vetett hittel merhetünk gondjaink közepette Megváltónkhoz kiáltani, bizalommal csodát kérni” – fogalmazott Böjte atya. Zarándoklatra bátorít mindenkit, azt mondja: alázattal merjünk útra kelni, keressük fel a templomainkat, szent helyeinket, és egymás iránti szeretetből a magunk és a bajban lévő testvéreink számára, térdre borulva kérjük a Szentháromság segítségét, életünket átalakító csodát.

Böjte Csaba elmondta: miután elöljárói áldásukat adták a hosszú útra, a dévai gyerekekkel elkészítettek egy „zászlót”, amelyre a gyermekek felírják a kéréseiket név nélkül, azokat a gondokat, panaszokat amelyeket szeretnének Isten színe elé tárni. Erre várják szívesen mindannyiunk kéréseit, Böjte atya ezzel a „zászlóval” szeretne bevonulni Európa szentélyeibe. A tervek szerint a zarándokok február 18-án Sopronban lesznek, majd minden rákövetkező napon új úticél várja őket a következő sorrendben: Bécs, München, Taizé, Lourdes, Ávila – Nagy Szent Teréz, február 25-27. Lisszabon, 28-án Tours, amelyhez Szent István király védőszentjének neve, Szent Márton kötődik, majd Stuttgart és újra Bécs következik, végül március 2-án indulnak haza.

Böjte atya hivatalos e-mail címe: bojtecsaba.ofm@gmail.com.