Kovács Gergely érsek Csíkszereda polgármesterével tárgyalt

0
1104

Kovács Gergely érsek február 14-én, hétfőn délben Csíkszeredában találkozott Korodi Attilával, Csíkszereda polgármesterével. A polgármester beszámolt az általa vezetett, többségében katolikus lakosságú városban szervezett és tervezett egyházi programokról.

A főpásztor megköszönte az egyház iránti figyelmet, további együttműködést, támogatást ígérve. Példás együttműködés jellemzi a város és a történelmi egyházak közötti kapcsolatot. Ezt erősítette meg a mai találkozás, amelyen Kovács Gergely gyulafehérvári érsek, illetve Korodi Attila polgármester és Bors Béla alpolgármester az elmúlt év e tekintetben történt megvalósításait, valamint a jövőre vonatkozó terveket beszélték át.

Csíkszereda költségvetéséből idén is 750 ezert lejt irányoznak elő a város templomainak, kápolnáinak, plébániáinak felújítására.

A városvezetés folytatni kívánja a kertvárosi övezetekben egyházi tulajdonú területeken kialakított játszóterek megvalósítását is. Zsögöd, Csiba és Csobotfalva után Taploca, Somlyó, Szécseny, Zsögödfürdő városrészekben is terveznek hasonló közösségi terek létrehozását.

A gyulafehérvári főpásztor és a városvezető találkozóján a csíksomlyói pünkösdi búcsúról is egyeztettek. Mindkét fél határozott álláspontja, hogy idén a megszokott módon kell megvalósulnia az összmagyarság Mária-tiszteletének szentelt vallási ünnepneek, ahová zarándokok ezrei érkeznek imádkozni, lelkileg töltekezni.

Forrás: Csíkszereda városháza