Két év után újra megnyitják a lourdes-i barlangkápolnát

0
2518
A pandémia előtt rendszeresen érkeztek a gyógyulni, megnyugodni, feltöltődni, imádkozni vágyók Lourdes-ba. Fotó: Vatican News

Február 11-étől, péntektől, a lourdes-i jelenés emléknapjától kezdve ismét fogad látogatókat a lourdes-i barlangkápolna, amely a világjárvány miatt két évig zárva volt.

A franciaországi Pireneusokban fekvő Mária-kegyhelyen február 8-án, kedden jelentették be, hogy a zarándokok ismét látogathatják a Szeplőtelen Fogantatás-bazilika tövében, a Massabielle-sziklában található barlangot és az oltár bal oldalán található forrást.

Az újranyitást éppen a Lourdes-i Szűzanya liturgikus emléknapjára, az első jelenés évfordulójára időzítették.

1858. február 11-én Szűz Mária megjelent a tizennégy éves Bernadette Soubirous-nak, majd február 15-én a sziklabarlangban csodatevő forrás fakadt. A csoda helyén 1876-ban templomot építettek, amelynek IX. Piusz pápa bazilika címet és előjogokat adományozott.

Az alig 14 ezer lakosú Lourdes a második leglátogatottabb város Franciaországban Párizs után, s bevételének 90 százaléka az idegenforgalomból származik.

A zarándokok száma évente 3,5 millió; hitüket erősíti az, hogy időről időre előfordulnak – a helyi orvostudományi iroda vizsgálatai szerint is – tudományos módon megmagyarázhatatlan gyógyulások.

Forrás: MTI/Magyar Kurír