Kovács Gergely érsek biztat: induljunk el a szinodális úton

0
2406

Kovács Gergely érsek, Kerekes László segédpüspök és az érseki központ munkatársai találkoztak Csont Ede tusnádi plébánossal, a szinodális út főegyházmegyei koordinátorával február 10-én. Csont Ede beszámolt az eddigi tevékenységről, az általa vezetett bizottság munkájáról, a szinodális úton eddig megtett lépésekről, adta hírül a Gyulafehérvári Érsekség.

A megbeszélést követően Csont Ede hírportálunknak elmondta: beszámolója nyomán Kovács Gergely érsek biztosította őt és az általa vezetett bizottságot arról, hogy értékeli az eddigi munkájukat, teljes szívvel támogatja azt, és arra biztatja a főegyházmegye papjait, híveit, a közösségeket, hogy induljanak el a szinodális megbeszélések útján, folytassák a megkezdett munkát. Az érsekség honlapján megtalálható segédanyagot máris lehet használni beszélgetések tartásához. A bizottság által összeállított anyag, munkafüzet februárban nyomtatásra kerül, minden plébánia megkapja majd, hogy segítségével végig tudják a kérdések mentén tárgyalni a legfontosabb témákat.

Mintegy próbaként a nagyon jó hangulatú megbeszélés során a résztvevők, a főpásztor és segédpüspöke, valamint az érseki központ munkatársai is megosztották a kérdésekre adott válaszaikat, ez meghitt, eredményes beszélgetésre adott alkalmat a szinodális témákról.