Haladjunk együtt! – A Nagyváradi Egyházmegye szinódusi csapatának találkozója

0
927
Fotók: A Nagyváradi Egyházmegye honlapja

A Nagyváradi Egyházmegye szinódusi kapcsolattartó csapatának tagjai találkoztak a püspöki palotában február 5-én, szombaton délelőtt. Böcskei László megyés püspök köszöntőjében az egyházmegyei szakasz eddigi eredményeit összegezte, kifejezve háláját a csoportvezetőknek, akik lelkesen végzik szolgálatukat a rájuk bízott csoportok körében.

A találkozó meghívott előadója Borota Gábor pszichológus és terapeuta volt, aki a gyümölcsöző együtt haladáshoz adott gyakorlati tanácsokat, továbbá arra próbált rávilágítani, hogy mi segíti és mi gátolja a hatékony megszólítást, illetve meghallgatást.

Az előadást követő csoportbeszélgetések „szóvivői” egybehangzóan kiemelték a személyes találkozásokra szánt minőségi idő fontosságát, amit nem lehet kispórolni a szinodális folyamatból. A mennyiség helyett inkább a minőségre kellene törekedni, finom jelenléttel venni részt a beszélgetésekben, és miközben a célcsoportra fókuszálnak, a szinodális csapat többi tagjával is tartsanak élő kapcsolatot.

A főpásztor zárszavában kiemelte a belső szabadságnak, a Lélek rezdüléseire figyelő fülek és szívek nyitottságának a fontosságát, hogy a pünkösdhétfőn végződő egyházmegyei szakasz valódi megújulást hozzon a közösségek életébe.

Forrás: Nagyváradi Egyházmegye honlapja