Soltész Miklós államtitkár is ellátogatott a komandói tűzkárosultakhoz

0
2216
Fotók: Kajtár Zsolt László és Jánó Árpád

Soltész Miklós magyarországi egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár erdélyi körútján Kovásznára és Komandóra is ellátogatott január 28-án. Az úticél a belterében felújított kovásznai plébániatemplom, a felújított komandói iskola megtekintése, illetve a tűzkárosultakkal való találkozás, egyeztetés volt.

Pénteken reggel érkezett a kovásznai plébániára az államtitkár, majd egy kisbusznyi adományt vitt a múlt heti tűzeset károsultjainak Komandóra. Meglátogatta a faluban nemrég befejezett új iskolát, majd az iskola sportcsarnokában találkozott a helyi gyermekekkel, Kelemen Hunorral pedig egyeztettek a tűzvészben mindenüket elvesztett családok megsegítéséről. A tűzeset helyszínének megtekintése után az épülő katolikus óvodához látogattak, amely lassan teljesen kész van és várja a nyári avatását. A polgármesteri hivatalban közös megbeszélést tartottak Kocsis Béla polgármesterrel a falu támogatása kapcsán.

A sűrű program után a küldöttség visszatért Kovásznára, ahol a kovásznai fiatalok, a Kikapcsolsz katolikus ifjúsági együttes tagjai rövid koncerttel készültek a Szent István Király plébániatemplomban. A koncert után Péter Arthur plébánossal megtekintették a templomot, amelynek belterét teljesen felújították a magyar állam támogatásával, tavasszal pedig a templomkülső munkálataival folytatják: erre is kapott az egyházközösség támogatást az anyaország kormányától, de a hívek adományaira is számítanak. Komandón a hasonló támogatásból újuló református templomban is jártak. A program ünnepi ebéddel folytatódott Kovásznán, amelyen jelen voltak az egyházkerület lelkipásztorai is.

Jánó Árpád kovásznai akolitus; Kajtár Zsolt László gyakorlati éves kispap