Segítséget kér a Marosszéki Kodály Zoltán Gyermek és Ifjúsági Kar

0
1609
Fotó: iskolanoverek.hu

A Marosszéki Kodály Zoltán Gyermek és Ifjúsági Kar életében a sok felemelő és szép élmény után 2021 karácsonya nehezebb emlék marad. Az online próbaidőszakokat követően lelkesen készültek a karácsonyi hangversenyt helyettesítő, szülőkkel és barátokkal megosztható TV-felvételre. A felvétel napján, december 11-én az egyik gyerekeket szállító mikrobusszal balesetet szenvedtek – tudtuk meg az iskolanoverek.hu oldalról. A balesetet mindenki túlélte, de minden utas megsérült, van, akinek további kórházi kezelésre is szüksége lesz, s az autó javítási költségei is magasak. A történtekről Nagy Éva M. Vera iskolanővér és Czakó Gabriella iskolanővér társult tag számol be és kérik, aki tud, segítsen adományaival.

Elérkezett december 11-e, amire hónapok óta készült közel hatvan kórustag, köztük számos új, kicsi énekessel, de nagyváradi zenepedagógiáról hazaérkező egyetemista és Marosvásárhelyen tanuló középiskolás kórustagokkal is, akik kitartóan bekapcsolódnak a kórusmunkába, ha másképp nem megy, Zoomon keresztül.

A nyárádmentiek három mikrobusszal igyekeztek Szovátára a nagy ünnepi közös éneklésre. A mikrobuszokat önkéntes munkatársak, szülők vezették. Ám az egyik mikrobusz sajnos balesetet szenvedett a kanyargós Nyárádmente egy hírhedt észkos (északi fekvésű, fagyos) völgyében, amikor a szembe jövő kamion megcsúszott és összeütközött a kórustagokat szállító mikrobusszal. Az apuka – kedves kórustagunk édesapja –, aki saját mikrobuszát vezette, már látta, hogy mi fog következni, szinte leállt, mikor az ütközés megtörtént. A kamion üzemanyagtartálya rácsúszott a mikrobuszunkra. Az angyalok megóvták a mikrobusz utasait a nagyobb bajtól, de mindenki megsérült.

Törésekkel, zúzódásokkal szállították a szirénázó mentőautók kedves kórustagjainkat, köztük fiatal zenepedagógus munkatársunkat és az önkéntes apukát a marosvásárhelyi kórház sürgősségi osztályára. Látva a totálkáros mikrobuszt, mégis a hála támadt fel mindenkiben, hogy ennyivel megúsztuk. Egyik legfiatalabb kórustagunk állkapocstörése kíván még további műtétet és fogászati kezeléseket, amelyek jelentős kórházi költségekkel járnak majd. A sofőrünk gyógyulása is hosszabb folyamat lesz, neki hét bordája törött el a légzsáktól. A biztosító ki sem jött megnézni a totálkáros járművet, fényképek alapján a töredékét ítélte meg annak az összegnek, amennyit a jármű ért.

Segítségüket szeretnénk kérni, hogy segíthessünk a rászorulóknak!

Köszönettel:

Nagy Éva M. Vera iskolanővér és Czakó Gabriella, iskolanővér társult tag – kórusvezetők

Adakozni a Boldogasszony Iskolanővérek bankszámláján lehet:
Számlaszám: 11600006‐00000000‐83251997 (Erste Bank Hungary Zrt.)
Közlemény: „Támogatás Erdély”