Huszonöt fiatal kezdte el a harmadik Légy erős! képzést

1
1346
Képek: Ő az út! ifjúsági szolgálat Facebbok-oldala

Újra elstartolt a Légy erős! tanítványságképzés harmadik évfolyama, amelyet az Ő az út! és a Keresztirány ifjúsági szolgálatok szerveznek a Regnum Christi Alapítvány és az Erdélyi Katolikus Karizmatikus Közösségek közreműködésével, amelyet az elmúlt időszakban közel negyven erdélyi fiatal végzett el.

Az első hétvégét a Hargita Keresztyén Táborhelyen, Szentegyháza mellett tartották, ahol a fókuszpont az Atyai szíven volt. A képzés témái segítségével a fiatalok megvizsgálták a szüleiktől hozott mintákat, továbbá az imagyakorlatok és a lelki programok mind-mind rávezettek a mennyei Atyával való kapcsolatra, ezáltal jobban megismerve őt és egyre inkább vágyat keltve bennük a vele töltött időre.

Ahogy az eddigi évfolyamok esetében, most is nagy hangsúlyt fektettek a személyes beszélgetésekre, minden résztvevő külön mentorral, kísérővel kommunikált. Emellett pedig a kiscsoportok remek lehetőséget nyújtottak a megosztásokra, a kibontakozásra. A hétvégéről természetesen nem hiányozhatott a szórakozás sem, játékokkal kapcsolódtak ki szombat este és a szünetek alatt.

Annak érdekében, hogy a résztvevők elmélyítsék magukban mindazt, amit megtanultak és megtapasztaltak, feladatokat kapnak a hétvégék között. Az úgy nevezett Váltsd valóra kihívások abban is segítenek, hogy megerősítsék otthoni közösségeiket – mondták a szervezők.

Az alábbiakban néhány résztvevő visszajelzését olvashatják:
„Az első hétvége rávilágított olyan területekre, amelyekben fejlődni tudok. Úgy érzem, Isten szemszögéből vizsgálva magamat, teljesen láthatom majd a személyiségemet.” (N. A.)
„Számomra a képzés első hétvégéje igazán jégtörő volt. Az utóbbi időben sokszor éreztem magam úgy, mint egy jégtömb. A hétvége folyamán pedig újra megtapasztaltam a jó Isten mélységes szeretetét és azt, hogy fontos vagyok a számára.” (O. Sz.)
„Csodálatosnak tartom, hogy a jó Isten elhívott ide, hálás vagyok, hogy megmutatja a területeket, ahol fejlődnöm kell. Azt éreztem, hogy kezdek felszabadulni a közösségben és jó volt látni, hogy milyen erő, lélek és minőség van ebben az egészben.” (D. K.)

A szervezők arról álmodnak, hogy tíz éven belül Erdélyben egy olyan erős fiatal generáció növekedik fel, amely cselekvő szeretettel személyes kapcsolatra vezeti a következő fiatal generáció tagjait a szerető Istennel.

Hogyan segíthetsz te is?
Mindenképp kérünk, hogy hordozz minket imádságban. Továbbá szeretnénk a fiataloknak anyagilag elérhetővé tenni a képzést, ezért ha szívedhez közel érzed a projektet, akkor kérünk, segíts és támogass egy fiatalt a jelentkezők közül 50/100/200 lejjel. Ezt megteheted:
banki utalással:
Bank Name: Banca Transilvania
Beneficiar: Bereczki Zsolt
Bank Address: Bd. 1 Decembrie 1918, nr. 219, TARGU MURES, Mures
IBAN: RO91BTRLRONCRT0036648402 (RON)
Tip: donaţie pt. legy eros
Revoluton:
Zsolt Bereczki névre, Tel.: 0740627593, IBAN: RO58 BREL 0005 5062 7274 0100, BIC: REVOLT21, a leírásba írd oda: Legy eros

MEGOSZTÁS

1 HOZZÁSZÓLÁS