Értékőrző betlehemes pásztorjáték

0
1535

A Székely Kapuk- Zöld Kapuk című közép-európai ökocivilizációs versenyprogramot a magyarországi Európai Magyar Fiatalságért Alapítvány támogatja. Elsődleges célja a pozitív jövőkép jegyében való felkészülés a legfontosabb ökológiai, társadalmi és kulturális kihívásokra, valamint a résztvevő diákok és pedagógusok élményszerű együttműködésének elősegítése.

A vetélkedő két fordulós: az első fordulóban egy betlehemes játék előadása, több helyszínen, a másodikban pedig egy hat tablós ökológiai témajú kiállítási anyag készítése szerepel, ,,Környezetbarát háztartás”, ,,Életfa’’, ,,Öngondoskodó család’’ témában. A gondolkodásra késztető kiállítási anyagot több helyen, vándorkiállításként kell bemutatni, szociális, kulturális központok, közigazgatási intézmények székhelyein.
Miután iskolánk évek óta részt vesz a versenyben, idén ismét lehetőség nyílt benevezni a projektbe a kolozsvári Báthory István Elméleti Líceum 6. A osztályával, és megörvendeztetni a diákokat a készülődés, az örömmondás lehetőségével.

A mai szétesett világunkban a szeretet közvetítése, megélése, továbbadása életmentő lehet. A gyerekek nagy figyelemmel és odaadással készültek az előadásra, amelyet az iskola dísztermében mutattak be, s karácsonyi üzenetük, virtuálisan, minden egyes diákot megörvendeztetett, valamint az iskola nagy létszámú közösségét is.

Bár a vírushelyzet miatt személyesen nem adódott lehetőség több helyszínen bemutatni a betlehemest, virtuális téren több emberhez eljutott a Megváltó születésének örömhíre, sokakat megörvendeztethettünk!

Gyurka Izabella hitoktató, osztálynevelő