Ifjúsági lelkinap a Boldog Özséb-plébánián

Hit, identitás, hitelesség

0
1341
Obermájer Ervin tartott előadást. Fotók: Boldog Özséb-plébánia

Adventi ifjúsági lelkinapot tartottak a kézdivásárhelyi Boldog Özséb-plébánián december 11-én, szombaton. Az adventi lelkinap moderátora Obermájer Ervin, Csíkszeredában szolgáló lelkész, szentté avatási posztulátor volt, aki lelkesen beszélt a hit fontosságáról, az identitásőrzésről és a hiteles keresztény életről. Az alábbiakban Kertész Dávid ifjúsági tag beszámolóját olvashatják.

December 11-én szombaton került sor egyházközségünk adventi lelkinapjára, amely elsősorban a fiatalokat szólította meg. Hit, identitás, hitelesség témában hallgathattuk meg Obermájer Ervin lelkész előadását, amely nagy segítséget nyújthat a mai fiatalságnak a személyes hit és erős Istenbe gyökerező értékrend kialakításában. A személyes megosztásai, tanúságtétele még érdekesebbé tették az előadást.

Nem azt kell megtudnunk, hogy ki Isten, hanem azt, hogy kik vagyunk mi, mi a nemzeti, vallási identitásunk, nyitunk-e Isten felé, vagy csak ha bajban vagyunk, akkor használjuk Istent „automataként”. Isten mindig velünk van és nem bánhatunk vele kényünk kedvünk szerint. Az ember nem tudja magát megteremteni, a pénz nem bír megváltó erővel, bármennyire is szeretnék azt sokan. Isten nélkül üresség van a lélekben és ha még ezt be is próbáljuk tölteni földi dolgokkal, annak tragikus vége lesz.

Az előadás után agapén vettünk részt, majd kiscsoportos beszélgetések következtek, ahol megosztottuk egymással az előadás kapcsán felmerült gondolatainkat. Megtapasztalható volt a résztvevők lelkesedése, rengeteg érdekes meglátás, vélemény születetett a témával kapcsolatban. A lelkinap szentmisével zárult Obermájer Ervin celebrálásával, a zenei szolgálatot a Boldog Özséb-plébánia zenecsoportja biztosította.

Karácsonyra készülve egy ilyen nap nagyon jó lehetőség volt arra, hogy közelebb kerüljek Istenhez, hogy megerősödjön a személyes hitem és többet megtudva magamról másokban is meg tudjam látni Isten arcát.

Kertész Dávid ifis