Összerázónap teológushallgatóknak

0
2006

Mindenkit örömmel tölt el, hogy másfél év szünet után újra lehet jelenléttel közösségi program a BBTE Római Katolikus Teológia Karán – állapította meg dr. Vik János, a kar dékánja a teológushallgatók összerázó programjának megnyitójában.

Az elöljáró köszönetet mondott Tinca Richard programfelelősnek és a szervezőcsapatnak, hogy felvállalták egy olyan program szervezését, amely által a kar kolozsvári intézetének hallgatói jobban megismerhetik egymást. Jánó Kinga diákkancellár is örömmel vette, hogy a közösségi élethez szokott egyetemisták újra együtt lehetnek, hiszen sok hallgatónak még nem lehetősége megtapasztalni az együttlét felemelő érzését.

A nap programja az egyiptomi kivonulás tematikájára épült, ezért dr. Zamfir Korinna egyetemi tanár egy tartalmas előadásban mutatta be a bibliai történetet, annak szentírásértelmezési, történeti, régészeti vonatkozásait, illetve helyét a zsidó és keresztény identitásban. Ezután a résztvevők csapatokba szerveződtek, és különböző játékos feladatokat kellett teljesítsenek, tevékenységüket a doktoranduszokból álló zsűri pontozta. A feladatok között volt himnuszkészítés, improvizálás, bingó. A délutáni program során a csapatok Kolozsvár különböző pontjain kellett megtaláljanak többé-kevésbé ismert nevezetességeket. Ki gondolná például, hogy a Házsongárdban még egy orosz tank is van?

Az összerázó napot a díjazás zárta, de minden csapat és résztvevő nyertes volt, és jutalomban részesült. A szervezők köszönetet mondanak a Communitas Alapítvány főtámogatónak, a Római Katolikus Teológia Kar vezetőségének, a Verbum egyesületnek és a magántámogatóknak.

Fotó: András Szabolcs