A Máltai Szeretetszolgálat országos elnöksége éves tevékenységét értékelte ki

0
1388

Ebben az évben utoljára, a Máltai Szeretetszolgálat országos elnöksége december 3-5. között gyűlt össze. A találkozó Aradon kezdődött és Kisiratoson folytatódott. Tischler Ferenc, a Romániai Máltai Szeretetszolgálat főtitkára Madaras Kata kérdéseire összefoglalta a találkozó főbb mozzanatait. 

Aradon találkoztunk az aktív tagokkal, átbeszéltük az éves tevékenységüket, illetve néhány irányelvet szabtunk meg a következő évekre. Ezt követően Kisiratoson, az egyetlen olyan intézményünkben folytattuk ülésünket, ahol fogyatékkel élő idős személyek laknak.

Az együttlét, az elnökségi gyűlés témája elsősorban a számadás volt, majd pedig olyan adminisztratív intézkedéseket hoztunk meg, amelyekkel az elkövetkezendő időszakban gondoljuk, hogy tisztábban, átláthatóbban fogunk tudni dolgozni. Ugyanakkor sorba vettük a pályázatainkat, azokat, amelyek zárulnak és azokat, amelyek az elkövetkező időszakban kerülnek megvalósításra. Eldöntöttünk pár olyan kérdést is, amely a munkaközösségünket érinti, hiszen az elmúlt időszakban a MSZSZ alkalmazottainak a száma növekedett.

Büszkén mondjuk azt továbbra is, hogy az önkéntességre alapozzuk a tevékenységünket, hisz a tagjainknak 95%-a önkéntes, de ugyanakkor büszkén jelenthetjük ki, hogy intézményesedtünk és ezáltal jobb, minőségibb szolgáltatásokat biztosítunk a kedvezményezetteinknek, valamint az alkalmazottakra is nagyobb hangsúlyt fektetünk az elkövetkező időszakban.

A záróesemény a szentmise volt, amit a kisiratosi katolikus templomban tartottunk meg, kérvén a jó Istent, hogy segítse a munkánkat.