Imaórák az adventi készülődés idején

0
1625

A Szatmári Egyházmegye Ifjúsági Irodája idén adventben is imaórákra várja a fiatalokat, érdeklődőket, hogy közös imával töltekezzenek és várják az ünnepet.

Szatmárnémetiben váltakozva, négy különböző helyszínen kerül sor ezekre az imaalkalmakra, de más településeken is összegyűlnek az ifjúsági csoportok és a hívek. A négy imaalkalom témája a határozottságra, a tettre készségre összpontosít: MEGállok, MEGhallgatom, MEGfontolom, MEGteszem. A kulcsszavakból ihletődve az ifjúsági iroda csoportvezetői egy beharangozó videóban buzdítják és hívják a fiatalokat az imaórákon való részvételre.


Máramarosszigeten is megtartották az első alkalmat, amelyen fiatalok, családok és idősek is egyaránt elmélkedtek a különböző szentírási részeken, elgondolkodtató történeteken. Már évek óta, a reggeli rorate szentmisék mellett, ezeket az alkalmakat is lehetőségként kínálja a plébánia a közösségnek az adventi készülődésre.

Útravalóként rövid idézeteket vihettek magukkal a résztvevők, amelyekkel Jakkel Tamás máramarosszigeti segédlelkész a várakozás örömteli pillanatainak megélésére buzdította a jelenlévőket.