Készülődés Caritasos lelkülettel

0
1288

A közelgő adventi időszakra hangolódva új kezdeményezésként idén közös program indította az adventi készülődést a csíksomlyói Jakab Antal Tanulmányi Házban.

November 22-én, hétfőn, közös munkafolyamatba fogott a gyulafehérvári Caritas csíksomlyói csapata. A tanulmányi ház adott otthont az adventi koszorúkészítésnek, amelyben nemcsak a Caritas munkatársai segédkeztek, hanem a csíksomlyói Szent Péter és Pál-plébánia hívei és hittanos gyermekei, ministránsai is belekapcsolódtak.

A közös munka még közelebb hozta egymáshoz a munkatársakat és a közösség tagjainak is lehetőségük volt ismerkedni egymással. Mintegy 40 koszorú készült, amely az egyedülálló idősőknek lesz szétosztva és az intézmények között is megtalálhatóak lesznek ezek a közös, ,,caritasos” lelkülettel készített adventi koszorúk.

Egy nagyobb koszorú is készült, amely a Jakab Antal Tanulmányi Ház éttermének a bejárata előtt lett elhelyezve. Ezen koszorú gyertyáit szombatonként, az adventi vasárnapok előestéjén ünnepélyes gyertyagyújtás keretében fogjuk meggyújtani.

Öröm volt látni és érezni a családias hangulatot, amely a koszorúkészítés délutánján kualakult. Hála és köszönet minden segítő kéznek!

Kádár Viktor

Fotók: György Mária Angéla