Az utcáról az Úr elé

0
1604

A Light of Night ifjúsági szentségimádás, amelynek keretén belül az utcán sétáló embereket, a pörgős hétköznapokat élő embereket szólítjuk meg az utcán és hívjuk be az Úr jelenlétében megpihenni és találkozni vele.

A kezdeményezés különlegessége és egységformáló ereje nemcsak az Úrral, hanem egymás között is megvan, hiszen bármely felekezetű embert megszólít és három nyelven zajlik (magyar, román és angol). A Light of Night szentírási mottója: ,,Ti vagytok a világ világossága. Nem lehet elrejteni a hegyre épült várost. Lámpát sem azért gyújtanak, hogy aztán a véka alá tegyék, hanem a lámpatartóra, hogy világítson mindenkinek, aki a házban van. Úgy világítson a ti világosságotok az emberek előtt, hogy lássák jótetteiteket és dicsőítsék Atyátokat, aki a mennyekben van.” Mt 5,14-16.

Ebben az évben november 3-án második alkalommal szerveztük meg a Light of Night estet Marosvásárhelyen. Az év elején megvalósult Light of Night lendületet adott, hogy ismét megszervezzük, és ezáltal lehetőséget adjunk az embereknek az Úr lábaihoz leülni. Dicsőség ezért az Úrnak!

Az eseményt három marosvásárhelyi közösség: a Magvető, a MFK (Magvető fiatalok közössége) és a Bástya közösség szervezte közös lelkesedéssel és odaadással. A mag szervező csapatot a következők alkották: Trinfa Molnár Csongor, Gergen Andrea, Sebesi Hanna, Mihály Melinda, Orbán Csenge, Tóducz Endre, Ludescher Júlia. Ők mind egy-egy munkacsoport felelősei voltak és hozzájuk még sok lelkes fiatal és felnőtt csatlakozott a szervezéssel, imákkal, tettekkel.

Hatalmas segítségünk volt a főtéri Keresztelő Szent János-plébániatemplom lelkésze, Balla Imre, aki odaadással és lelkesedéssel támogatta ezt a szentségimádást. Zenei szolgálatban az estét két csapat vezette: a Magvető közösség dicsőítő csapata és a szombat esti dicsőítő csapat.

Öröm volt látni a betérő embereket, szemükben a ragyogást, ahogy mécsest gyújtva imádkoztak az oltár előtt, a padokban, ki rövidebb, ki hosszabb ideig.

Nemcsak a magam, hanem az egész csapat nevében elmondhatom, hogy ismét megérte hallgatni a jó Istentől arra az indítatásra, hogy újra megszervezzük ezt az alkalmat. Ismét egy újabb tanulság volt, hogy merjünk hallgatni Isten szavára, mert ha elkezdünk cselekedni, ő idővel minden eszközt megad a megvalósításhoz. Ez elegendő a jövőre nézve is, hogy ilyen formában máskor is lehetőséget adjunk minden embernek a találkozásra Istennel, és eszközei legyünk mindennek előkészítésében.

Gergen Andrea

A képeket Berecki Tamás készítette