Új szolgáltatásokat nyújt a Caritas szatmárnémeti házi betegápoló központja

0
1193
Kiss Angéla, a Szent Hildegárda Házi Betegápoló Központ vezetője

Ellátottai számára novemberrel kezdődően otthoni EKG-készítést, háznál elvégzett orvosi vizsgálatot és relaxációs masszázst is biztosít a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet Szent Hildegárda Házi Betegápoló Központja.

A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet Szent Hildegárda Házi Betegápoló Központja 1996-os megalapítása óta több ezer szatmárnémeti krónikus beteg idősnek nyújtott szakszerű, szeretetteljes ápolást otthonában, valamint nélkülözhetetlen segítséget a mindennapi teendők elvégzésében.

Az évek során az intézmény csapata folyamatosan reagált az ellátottak és a hozzátartozók irányából érkező javaslatokra, igényekre – állítja a központ vezetője, Kiss Angéla. Ennek köszönhető, hogy e hónappal kezdődően a házi betegápoló központ szolgáltatáspalettája három új, mobilegészségügyi szolgáltatással bővült: otthoni EKG-készítéssel, házhoz jövő orvosi vizsgálattal, valamint relaxációs masszázzsal. A hordozható EKG révén az idős már friss mérési eredménnyel mehet a szakorvoshoz, ami többszöri úttól mentesíti. A helyszínre kiszálló orvos által a beteg számára biztosított a személyes vizsgálat lehetősége ebben az időszakban is, amikor a koronavírus-járvány miatt óriási teher hárul az egészségügyi ellátórendszerre. A relaxációs masszázs hozzájárul az időskorra oly jellemző mozgásszervi fájdalmak enyhítéséhez.

A Szent Hildegárda Házi Betegápoló Központ munkatársai bíznak abban, hogy az új szolgáltatások révén sikerül megkönnyíteni az ellátottak mindennapjait a jelenlegi, pandémiás helyzetben, és természetesen a világjárvány utáni években is, és nyitottak arra, hogy tovább bővítsék a szocio-medikális szolgáltatások skáláját, amennyiben újabb igények jelentkeznek.

Palincas Erika