Legyünk a közelség egyháza! A váradi püspökség munkatársai is bekapcsolódnak a szinódusba

0
1451

A Püspöki Szinódus 16. közgyűlésének egyházmegyei szakaszát október 17-én, vasárnap a délután 6 órai szentmise keretében nyitotta meg Böcskei László megyés püspök, majd október 19-én, kedden délután a püspök közvetlen munkatársait is tájékoztatta a világegyház kiemelkedő eseményéről.

A szinódus témájából kiindulva a főpásztor rámutatott arra, hogy Isten akarata gyűjt össze bennünket, hogy a Szentlélektől nyert ajándékok révén egymás szolgálatára legyünk és Isten szeretetéről tegyen tanúságot, különösen azok között, akik világunk spirituális, társadalmi és egzisztenciális perifériáin élnek.

A szinódusi folyamatban nagyon fontos, hogy megmaradjunk Jézus közelében, aki bennünket párbeszédre és meghallgatásra hív ezen az úton.

A püspökség munkatársai is bekapcsolódnak a 16. püspöki szinódus egyházmegyei szakaszának munkálataiba. Október 19-én, kedden délután Böcskei László megyés püspök közvetlen munkatársait is tájékoztatta a világegyház kiemelkedő eseményéről, amelynek előkészítésére minden megkeresztelt ember meghívást kapott. 

A főpásztor rámutatott, hogy a püspökség munkatársainak kiemelt szerepe van, hiszen az egyházmegye szívében élnek és dolgoznak: nekik kell példát adniuk a közösség építésére, a részvétel és a küldetés vállalására, a meghallgatás és a párbeszéd gyakorlására. 

A főpásztor bemutatta a szinódusi kapcsolattartó csapat tagjait, akik Kovács F. Zsolt irodaigazgató koordinálásával igyekeznek minél szélesebb réteget bevonni a szinódus munkálataiba, követve Isten stílusát, mely a közelség, az együttérzés és a gyengédség.

Forrás: Nagyváradi Egyházmegye