Legyetek olyan emberek, akik kivirágoztok!

0
1489
Fényképek: Albert Kató FVR és Pantea Tibor OFM

A kolozsvári Ferences Világi Rend és a Ferences Családos Csoport szervezésében idén megtartották a növény csere-bere napot október 10-én a 12 órai szentmise után a ferences kolostor udvarán.

A hívek által hozott cserepes virágokat, virágmagokat, veteménymagokat, illetve egyéb őszi finomságokat, almát, szőlőt, diót, lekvárt, zakuszkát stb. a szentmise végén Pantea Tibor ofm áldotta meg, de nemcsak ezen növényeket, hanem elsősorban az embereket, akikre a jó Isten rábízta mindazt a szépet, ami a földön van. Tibor testvér azt kérte, hogy áldja meg az Úr mindazon növényeket, amelyeket elhoztunk, találjanak olyan gazdákra, amelyek nemcsak a növényekre figyelnek, hanem a jó Istennel és az embertársaikkal való kapcsolatra is. Legyünk olyan emberek, akik kivirágzunk, mert Isten szemében többet érünk minden veteménynél és virágnál, mert ő az életét adta értünk.

Nagy keletje volt a hagyományos ferences teának, a ferences testvérek parányi kertjében termő teafű keveréknek, de gazdára talált minden őszi finomság és virág is. Jó volt látni, hogy a tavalyi csere-bere napról hazavitt növény olyan szépen fejlődött, hogy idénre már a növény fiókáit hozta el egy kislány.  Az őszi finomságok (alma, szőlő, pucolós dió) mellett jó volt elbeszélgetni a szép verőfényes őszi napon, egymásnak hasznos tanácsokat osztva arról, mit hogyan kell ültetgetni, öntözgetni, nevelgetni. Mindannyian gazdagon tértünk haza, Istennek legyen hála!

Kardos Magdi FVR