Kreatív műhely 65 év felettieknek

0
1221

Sohasem vagyunk túl idősek ahhoz, hogy alkossunk – vallják meggyőződéssel a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet nagybányai idősközpontjának alkalmazottai, ezért igyekeznek változatos tevékenységek által teret biztosítani a szépkorúak kreatív kezdeményezéseinek. A Caritas-idősklub munkatársai szeretettel várják a kézzel készített dekorációk szerelmeseit hétfőnként 10 és 12 óra között az intézmény George Coșbuc utca 54. szám alatti székhelyén, ahol kreatív műhelyt tartanak 65 év feletti időseknek.

A kreatív műhelyen kézzel, türelemmel, odaadással készített termékek palettája igen széles, ahogyan az alkalmazott technikáké is. Készül itt üdvözlőlap, ékszer, fali- és asztali dísz, fényképkeret, horgolt karácsonyfa, és még sok-sok szemet gyönyörködtető, eredeti dekoráció. Az alkotóműhely tevékenységét a Caritas idősnapközijének munkatársai irányítják a klub alkalmazottaival szoros együttműködésben. A hétfői foglalkozásokon résztvevő szépkorúak számára kiváló alkalom ez arra is, hogy hasonló érdeklődési körű ismerősöket, barátokat szerezzenek, akikkel megoszthatják és meg is valósíthatják újszerű ötleteiket, elképzeléseiket.

A műhely keretében készített dekorációk skálája folyamatosan bővül. Nemrégiben a két központ munkatársai tapasztalatcserén jártak Marosvásárhelyen és Sopronban, ahol idősklubokat látogattak meg, és ahonnan rengeteg ötlettel, inspirációval tértek haza, amelyeket azóta már gyakorlatba is ültettek. Így például az eheti műhely keretében a résztvevők kavicsokat díszítettek akril festékkel – ehhez a Sopronban meglátogatott idősklub nyújtott ihletet. Az idősek is számtalan ötlettel érkeznek a központba, az intézmény alkalmazottai pedig nagyon szívesen támogatják őket azok formába öntésében.

A kreatív műhely sikere újfent bizonyítja, hogy a nagybányai idősek szívesen tanulnak új dolgokat, kapcsolódnak be különböző, érdekes tevékenységekbe, hajlandóak aktívan tenni azért, hogy mindennap jobbak legyenek, tudásukat pedig másokkal is örömmel megosztják. Csodálatra méltó, milyen odaadással vesznek részt a különböző aktivitásokon, hogyan sajátítanak el újabb és újabb technikákat, mennyire jól működnek együtt az alkotó folyamat során, és milyen szép munkák kerülnek ki a kezükből.

A Caritas-idősklub munkaközössége szeretettel vár minden, a kreatív tevékenységek iránt érdeklődő 65 év feletti nagybányai lakost, hogy váljon a klub kreatív közösségének tagjává. Szem előtt tartva az érvényben lévő járványmegelőzési szabályokat, a műhelyfoglalkozások jelenleg kis csoportokban zajlanak, ezért a szervezők arra kérik a csatlakozni vágyó szépkorúakat, részvételi szándékukat jelezzék a 0262-218058-as telefonszámon.

Palincas Erika