A gyoroki plébániára látogatott Pál József Csaba megyés püspök

0
1334
Fotók: Gerhardus.ro

Főpásztori látogatása keretében, október 4-én és 5-én Pál József Csaba megyés püspök az Arad megye területén lévő gyoroki plébániát, valamint a hozzá tartozó világosi filiát kereste fel.

A vizitáció október 4-én, hétfőn délután a gyoroki templomban szentmisével kezdődött, a főpásztort az egyházközség nevében Lunic Daniel plébános üdvözölte. A szentmisén Dumitru Daniel temesvár-gyárvárosi plébános koncelebrált, az egyházmegyei ifjúsági pasztoráció Arad megyei felelőse. A vizitáció második napján a megbeszéléseken részt vett Tari M. Böbe nővér, családpasztorációs referens is – értesít a a Temesvári Egyházmegye sajtóirodája.

Mivel október 4-én a katolikus egyház Assisi Szent Ferencre emlékezik, Pál József Csaba megyés püspök Szent Ferenc életét és tevékenységét állította szentbeszédének középpontjába. A szentmisét követően a főpásztor és Dumitru Daniel plébános a helyi plébániai közösséghez tartozó fiatalokkal és gyermekekkel találkozott. A vizitáció másnapján Pál József Csaba megyés püspök Világosra látogatott, ahol délben szentmisét mutatott be a helyi templomban, majd délután a gyoroki egyháztanács tagjaival találkozott, valamint a Rózsafüzér társulat tagjaival. A megbeszélések témáját egyrészt az idősekre és rászorulókra való odafigyelés, másrészt a helyi ifjúsági és családpasztoráció képezte.

Thabitta Kozilek