Temesrékásra látogatott Pál József Csaba megyéspüspök

0
1592
Fotó: Gerhardus.ro

Pál József Csaba megyéspüspök idei főpásztori vizitációinak keretében szeptember 27-én és 28-án a temesrékási plébániát kereste fel. Közösségben élni, hitben növekedni és szolgálni – a főpásztor ezeket emelte ki a keresztény ember alapértékeiként, magatartásaként.

A főpásztori látogatás hétfőn délután 5 órakor a helyi templomban szentmisével kezdődött. A magyar, román, német és horvát nyelven bemutatott liturgia keretében a megyéspüspököt az egyházközség nevében Butnaru Antal helyi plébános üdvözölte. Szentbeszédében a főpásztor kiemelte: a katolikus hívek erős testvéri közösséget alkotnak és mindannyian Krisztus tanítványai.

Fotók: Gerhardus.ro

„A tanítvány egyik jellemzője, hogy közösségben él, hiszen erre tanította őt Jézus. Egy másik jellemzője, hogy mindig növekszik a hitben. Mindenkinek szükséges növekednie a hitében. A tanítvány harmadik jellemvonása, hogy szolgál. A szolgálat a plébániai megújulás garanciája” – fogalmazott a megyés püspök. A szentmisét követően a püspök a gyermekekkel, a ministránsokkal és a fiatalokkal találkozott. A vizitáció második napján Pál József Csaba megyés püspök az agai filiát kereste fel fel, ahol délben szentmisét mutatott be, majd a rózsafüzér társulattal, a plébánia munkatársaival és az egyháztanács tagjaival találkozott.

Thabitta Kozilek/A temesvári püspökség sajtóirodája