Megbocsátás imalánc a Szent Család védelme alatt

0
1377
Illusztráció: Pixabay

A sepsiszentgyörgyi medjugorjei imacsoport kezdeményezésére október 7. és november 4. között imamaratont tartanak, aminek a megbocsátás lesz a témája. Az esemény nyitó szentmiséje október 7-én, a záró szentmise november 4-én lesz a sepsiszentgyörgyi Szent József-templomban. Az imalánc videóinak hanganyaga meghallgatható lesz naponta reggel 7,30 és este 21,15-kor a Mária Rádióban, valamint látni lehet a RomKat.ro és a Sepsiszentgyörgyi Medjugorjei Imacsoport Facebook-oldalán.

A megbocsátás nagyon fontos dolog az életünkben. Erre igazából nemrég jöttem rá, amikor egy alkalommal azt tapasztaltam magamon, hogy nagyon türelmetlen vagyok és megbántok ezzel másokat. Ez a hibám többször is előfordult egy hét alatt, és rájöttem, hogy haragszom magamra.

Kigyúlt a piros lámpa a szívemben és komolyabban elkezdtem figyelni lelki megmozdulásaimat. Mi is történik velünk, amikor neheztelünk magunkra, másokra? − tettem fel magamnak a kérdést. Hát, ahogy magamon tapasztaltam, ez kihat a testi egészségemre, a lelki békémre és meghatározza a kapcsolataimat. Ezért érdemes vele foglalkozni, főleg Isten szent színe elé tárni lelkünk hátizsákját, hogy a kegyelem és a fény átjárja egész életünket, tisztává téve bennünket.

Ez adta azt az ötletet, hogy a sepsiszentgyörgyi medjugorjei imacsoport kezdeményezésével egy olyan imaláncot végezzünk, aminek a megbocsátás a témája. Így október 7. és november 4. között megtartjuk ezt az imamaratont, amely sok kegyelmet tartogat azok számára, akik végezni fogják.

Már sokszor megtapasztaltuk, hogy a közbenjárás egymásért milyen nagy erővel bír, ezért fogjunk össze, imádkozzunk együtt, mindenki mindenkiért, és látni fogjuk, hogy életünkben valami megváltozik, mások leszünk, mert átmosott a kegyelem és Isten irgalma átjárta a lelkünket.

A megbocsátás Imalánc négy hétből áll. Az első héten imádkozzunk azért, hogy tudjunk megbocsájtani magunknak. A második héten azért imádkozzunk, hogy tudjunk megbocsájtani másoknak. A harmadik héten szeretnénk kiengesztelődni a jó Istennel (gyónás). A negyedik héten pedig kérjük Isten segítségét arra, hogy bocsánatot tudjunk kérni, ha valakit megbántottunk.

A megbocsátás Isten kegyelme nélkül lehetetlen, nem megy. Ezért első helyen áll az imádság, ami a lelkünket Istenhez emeli. Azt az imát mondd magadért, ami neked kedves. De fontos, hogy imádkozzál magadért. Sokszor úgy gondoljuk, nálunk minden rendben van, de jön egy enyhe szél és a bárkánk felborul. Állj meg és kérd Istent, hogy adja meg neked a kegyelmet, hogy meg tudj magadnak bocsátani. Jézus azt kéri tőlünk, hogy szeressük felebarátunkat, mint önmagunkat, de ha magadat nem szereted, nem fogod tudni szeretni a melletted lévő embert sem tiszta szívből, csak felületesen. Hát ez nagy kihívás, mivel őszinteségre van szükség.

A nyitó szentmise október 7-én, a záró szentmise november 4-én lesz a sepsiszentgyörgyi Szent József-templomban, a Mária Rádió közvetíteni fogja.

A négy hét folyamán mindennap reggel 7,30 és este 21,15 órakor a Mária Rádió sugározza a videók hanganyagát, amelyeket látni lehet a RomKat.ro és a Medjugorjei Imacsoport Sepsiszentgyörgy Facebook-oldalon. Ezek a videók tanúságtételeket tartalmaznak, papok, szerzetesek, szerzetesnővérek, családosok vallanak arról, mit jelent számukra a megbocsájtás.

Ha szeretnél velünk imádkozni, akkor lehetőséged van mondani velünk mindennap ezt az imát:

Jézus, aki az Oltáriszentségben jelen vagy mint életünk éltető forrása, kérünk, áldj meg bennünket, akik a megbocsátási imaláncban részt veszünk.
Áradjon ki ránk irgalmasságod óceánja, hogy megbocsássunk önmagunknak, másoknak, tudjunk bocsánatot kérni tőled és embertársainktól.
A te szentséges véred hulljon most ránk és tegyen tisztává bennünket, adjon nekünk védelmet, erőt és békét, hogy életünkben a Szentháromság legyen otthonunk és szeretetünk tárgya.
Ó, Szent Család, a ti szerető ölelésetekben szeretnék megpihenni. Kérünk, hogy kötözzétek be sebeinket, hintsétek be szívünket gyógyító harmattal, hogy a megbocsátás és bocsánatkérés által váljunk szabaddá.
Veletek, általatok szeretnénk hálát adni Istennek, Te Deumot zengve minden nekünk jutatott kegyelemért, hogy ezáltal Isten megdicsőüljön bennünk.
Legyen dicsőség az Atyának, a Fiúnak és a Szentlélek Istennek. Amen.

Regina nővér