Diakónusszentelés Gyulafehérváron

0
2100

Forró Csaba Roland kézdivásárhelyi papnövendéket, akolitust Kovács Gergely érsek diakónussá szentelte szeptember 4-én a gyulafehérvári székesegyházban.

A diakónusszentelésen a gyulafehérvári papi szeminárium vezetői és néhány papnövendék mellett a diakónusjelölt szülővárosának papjai vettek részt. „Fontos, hogy a diakónus megtalálja azt a szolgálati helyet, ami az ő sajátja”, mondta Kovács Gergely érsek a szentmise homíliájában. Mint mondta, fontosmak tartja és mindig kiemeli: a diakónusnak saját és sajátos hivatása a szolgálat. Annál is fontosabb ez, mert ma megkísért az a szemlélet, hogy én állok a központban s mindenki az én rendelkezésemre áll. Az ima, a közösség is az én hasznomra van, ez is e szemlélet része. A kísértés része, hogy azt hisszük: „minden és mindenki engem szolgál”, mondta a főpásztor. „A diakónusok a Szentlélek által nekünk adott ajándékok”, idézte Kovács Gergely érsek Ferenc pápát. Olyan ajándékok, akik megmutatják, hogy a helyes út ennek ellenkezője: az ima, a közössé a szolgálat formája, helye. (A diakónusszentelésről készült felvételt a Gyulafehérvári Érsekség Facebook-oldalán meg lehet nézni.)

Forró Csaba Roland Gyulafehérváron kezdte a tanulmányait, majd Veszprémben folytatta, a Gyulafehérvári Főegyházmegye papja lesz majd.

Fotók: Tóth Balázs