Családos tábort tartottak a Szatmári Egyházmegyében

0
1543
A négynapos táborba az egyházmegye különböző pontjairól több mint tíz család érkezett. Fotók: Szatmári Egyházmegye

„Isten gondviselése – a család” mottóval immár 13. alkalommal szervezett családos tábort a Szatmári Római Katolikus Püspökség Család Munkacsoportja augusztus 18. és 21. között. Az erdődhegyi táborban a délelőtti házasságerősítő tréningeket délután a közös családi programok váltották fel. Volt fafaragás, agyagozás, üvegfestés, még papírsárkány-készítés is.

A négynapos táborba az egyházmegye különböző pontjairól több mint tíz család érkezett. Közülük a legtöbben tagjai valamilyen családos közösségnek, de a résztvevők elmondásai szerint mindig vannak újak, akik a jó hangulatnak köszönhetően hamar megnyílnak és egy kis bátorítást követően gyorsan beilleszkednek a vidám hangulatú társaságba.

A közösen eltöltött idő kikapcsolódást jelent az egész család számára, amihez a várostól távolabb eső, szép környezet is nagyban hozzájárul. Minden reggel közös imádsággal és a napi evangélium átelmélkedésével indítják a napot. A „test- és léleképítő” tornát a házasságerősítő programok követik, amelyek segítségével a párok mindig újabb oldalukról ismerhetik meg egymást.

Ahhoz, hogy a házasok zavartalanul vehessenek részt a délelőtti programokon, a szervezők a gyermekek számára különböző foglalkozásokat biztosítottak, akik a közös alkalmakon új barátokat szerezhettek, amit délután büszkén meséltek szüleiknek. Egyes barátságok akár a tábort követően is kitartanak, hiszen néhányan év közben is összejárnak, találkoznak.

A délután folyamán a házaspárok a gyermekeikkel kiegészülve különböző műhelyeken vehettek részt. A gyermekek kedvence az agyagozás volt, az apukák inkább a fafaragást választották, néhányan a bátrabbak közül papírsárkányt készítettek. A hölgyek számára az üvegfestés bizonyult a legnagyobb szenzációnak. A műhelyek után sokan, felnőttek, gyerekek egyaránt focizni mentek a közeli sportpályára. A tábor egyik legjobban várt programja a péntek esti záró tábortűz volt.

Forrás: Szatmári Egyházmegye