Ünnepi szentmise és Szent Jobb-körmenet Budapesten

0
2927
Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI

Szent István király ünnepén, augusztus 20-án Budapesten zenés program és imádság előzi meg az ünnepi szentmisét, melyet Erdő Péter bíboros, prímás mutat be a Szent István-bazilika előtti téren. Idén a szentmise szónoka Felföldi László pécsi megyéspüspök lesz. A szertartást követően tartják meg a hagyományos Szent Jobb-körmenetet, adta hírül a Magyar Kurír.

Augusztus 20-án, pénteken a Szent Jobb 10–13 óráig látogatható a Szent István-bazilikában. Du. 3 órától a bazilika előtti téren az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra (2021. szeptember 5–12.) való készület jegyében tartanak kulturális programot. A téren Dévai Nagy Kamilla Liszt Ferenc-díjas énekes lép fel a Krónikás Zenedével. Fodor Réka és Csókay András missziós orvosok tanúságot tesznek szolgálatukról.

Böjte Csaba ferences szerzetes, a Marosszéki Kodály Zoltán Gyermekkar és csángó fiatalok is közreműködnek az ünnepi készületben.

Kubik Anna Kossuth-díjas színművész szavalatával, Petrás Mária és a Muzsikás együttes, majd Tóth Gabi fellépésével zárul a kulturális program. Ezt követően a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Titkárságának vezetője, Mohos Gábor esztergom-budapesti segédpüspök és a főtitkár, Fábry Kornél tartanak tájékoztatót a közelgő világeseményről, majd közös imádsággal ér véget az előkészítő program.

Du. 5 órakor szentmisét mutat be és a Szent Jobb-körmenetet vezeti Erdő Péter bíboros, prímás, szentbeszédet mond Felföldi László pécsi megyéspüspök.

MEGOSZTÁS