Új kenyér ünnepe Gyergyóban

0
1782

Az új kenyér ünnepére, hálaadásra várja a gyergyószéki gazdákat és gazdasszonyokat a Caritas Vidékfejlesztés augusztus 25-én.

A hagyományteremtő rendezvény az élet ünnepe, amikor számba veszik a termést, a gyarapodást, így augusztus 25-én 11 órától a gyulafehérvári Caritas gyergyói Vidékfejlesztés részlegének udvarán, a Varga Katalin utcában a termést megáldja és az új kenyeret megszenteli Kovács Gergely érsek.

Az esemény keretében Vándorbölcsőt ajándékoz az Agrárminisztérium képviselője, dr. Torda Márta főosztályvezető, az egyhónapos Portik-Lukács Tamásnak, a gazdák által hozott búzát pedig ünnepélyesen átadják a Szent Anna Gyermekotthonnak.

A „parasztétel-kóstoló” után lesz a praktikáns találkozó, azon gazdák eszmecseréje, akik a 27 év alatt közel négyezren a Vidékfejlesztés révén külföldön szerezve szakmai gyakorlatot, itthon értékesítik az állattartásban, földművelésben örökségül kapott és hozzászerzett tudást. A találkozó a gazdák szövetségének megerősítését és a tapasztalatcserét, azaz a jövőt szolgálja.