Zajlik a gyermekevangelizációs hét Sepsiszentgyörgyön

0
2388
Fotók: Krisztus Király-plébánia – Sepsiszentgyörgy

A járványügyi előírásokra való tekintettel a megszokottnál szűkebb körben, „mindössze” 228 gyermek részvételével zajlik a sepsiszentgyörgyi Krisztus Király-plébánián a gyermekevangelizációs hét – adta hírül a Háromszék. A rendezvény augusztus 9-n rajtolt, tematikájában illeszkedik a Ferenc pápa által meghirdetett család évéhez.

A rendezvény mottója Máté evangéliumából származik: „Aki teljesíti mennyei Atyám akaratát, az nekem mind testvérem, nővérem és anyám.” A Jézushoz való tartozásról, az ő nagy családjában való részvételről szeretnének tehát beszélgetni a gyermekekkel az idei rendezvényen, melyben tíz csoportra osztották a gyermekeket, és tíz bibliai család történetét dolgozzák fel – mondta el a Háromszéknek Fülöp Sándor Szabolcs segédlelkész.

Harminc felnőtt segítő közreműködésével zajlik a tábor, akik nagy része hivatásos pedagógus, tanító vagy óvó néni. Az utolsó napon konkrétan is szó lesz a Jézus nagy családjába való tartozásról, arról, hogy hogyan lehet helyes gyülekezeti életet élni ebben az egyházközségben vagy azon túlmenően az egyházmegyében és a világegyházban.

Szombaton a gidófalvi református templomhoz látogatnak el a táborozók, hogy megnézzék a felújított Szent László-freskókat, vasárnap pedig a 10.30-kor kezdődő hálaadó szentmisével zárják a tábort, amely egyben a Krisztus Király-plébánia új plébánosának, Takó Istvánnak a bemutatkozó szentmiséje is egyben.

A misét követően közösségi nap veszi kezdetét, mely során a táborban részt vevő gyermekek családjaikkal és az egyházközség többi tagjával közös ebédet fogyasztanak el a plébánia udvarán.