Fiatalok jelentkezését várják a Nézőpont – Keresztény Nyári Szabadegyetemre

1
1944
A rendezvény mottója: Keresem az utam. Fotók: a Nézőpont – Keresztény Nyári Szabadegyetem Facebook-oldala

A jövő lehetőségeire, az egyénenként kijelölt út megtalálására fókuszálnak az idei Nézőpont – Keresztény Nyári Szabadegyetemen. A rendezvényt immár harmadik alkalommal a Főegyházmegyei Ifjúsági Főlelkészség (FIF) fiatal önkéntesekből álló csapata szervezi, amire fejlődni és kikapcsolódni vágyó, 20 és 35 év közötti fiatal egyetemistákat várnak a Zeteváralján található Nap Parkba augusztus 27-től 31-ig.

A párkapcsolat és a karrier témáját járják körbe a „keresem az utam” mottó köré felépülő programok során, illetve azt is megvizsgálják, hogyan lehet ezt a kettőt összehangolni az életükben. A párkapcsolati témán belül az önismeret, egyedülállóság, párkeresés, a párkapcsolat kialakítása, szexualitás, családalapítás kérdésköreiről lesz szó, míg a karrier témáján belül a pályaválasztás szempontjából szintén fontos önismeret, pályaválasztási krízis, megélhetés, itthon maradás, letelepedés kérdéseire összpontosítanak. A szabadegyetem intenzív önismereti műhely, ahol szakemberek közreműködésével szeretnének segíteni a fiataloknak, hogy más szemszögből tudják megvizsgálni saját élethelyzetüket, belső világukat.

A résztvevők az előadások mellett különleges sportokat próbálhatnak ki, előadást hallgathatnak a női és férfi öltözködési etikettről vagy akár szép kiegészítőket is alkothatnak. Kipróbálhatják magukat különböző vetélkedőkben, workshopokon, alkotó műhelyeken és színházi előadásokon vehetnek részt, amelyek által főként az önmagukkal és Istennel való kapcsolatukban fejlődhetnek, esténként pedig elcsendesedhetnek egy-egy érdekes imamód által. A programok párhuzamosan zajlanak, a résztvevők dönthetik el, hogy milyen programon szeretnének részt venni.

A Nézőpont programjai öt fejlődési terület köré épülnek: a spiritualitás és az Istennel való kapcsolat révén épülhet a lelkük; a mozgás, az egészségre figyelés és az étkezés által a testükre figyelhetnek; az érzelmi intelligencia és az önismeret fejlesztése által jobban ráhangolódhatnak az érzelmeikre; az ismeretbővítés során fejlődik az értelmük; az emberi kapcsolatok, a közösség és a támogató háló révén pedig gazdagodnak a kapcsolataik.

Az eseményre a https://nezopont.fif.ma/regisztracio/  weboldalon lehet regisztrálni, a helyek száma korlátozott. A részvételi díj 400 RON, ami fedezi a teljes programon való részvételt, a szállást és a napi három étkezést. A korábbi évektől eltérően idén sátorozásra nem lesz lehetőség, csak a házakban történik az elszállásolás.

Hogy kinek mi jut eszébe a Nézőpontról, arról ITT és ITT nézhet videót, ha pedig a helyszín érdekli, akkor EZT a videót nézze meg, ITT és ITT pedig lelkesítő hangulatvideókat talál.

1 HOZZÁSZÓLÁS