Ferenc pápa újrakezdi a szerdai katekézist

0
1112
Az utolsó szerdai kihallgatás június 30-án. Fotó: Vatican News

A nyári szünet után Ferenc pápa szerdától újra megtartja a szerdai általános kihallgatásokat, helyszín a vatikáni VI. Pál aula.

Ferenc pápa eddigi szokásához híven idén júliusban is – pihenésképpen – szünetet tartott a szerdai katekézisek megtartásában. Idén a júliusi szünetet a Gemelli klinikán július 4-én végrehajtott műtéti beavatkozás különös módon is indokolttá tette. A mostani kezdésre tehát éppen egy hónap elteltével kerül sor. Ferenc pápa a júliusi időszakban csak a vasárnap déli Úrangyala imádságot tartotta meg, egyet ezek közül a római kórház balkonjáról imádkozott. A szerdai általános kihallgatás délelőtt negyed tízkor kezdődik a vatikáni nagyaulában.

Utolsó katekézisét Ferenc pápa az Apostoli Palota Damazusz-udvarán tartotta június 30-án, amikor folytatta az egy héttel korábban elkezdett új sorozatát Szent Pál apostolnak a Galatákhoz írt leveléről. Első katekéziseiben a pápa az Úr üdvösség-terveiről elmélkedett, amelyet az apostol tanítása szerint minden ember számára készített. Ez az üdvösség „megváltoztatja a szíveket, megváltoztatja az életet és új utakat nyit meg”.

 Vértesaljai László SJ, Vatican News

MEGOSZTÁS