Szent Ferenc Farkasainak tábora

0
1729

A kolozsvári ferences kisifjúsági csoport, azaz a Szent Ferenc Farkasainak tábora Torockószentgyörgyön a ferences kolostorban július 14-16-a között zajlott. Két résztvevő, a hatodikos Albert Panna és a negyedikes Kardos Tímea beszámolóját olvashatják, fotók: Pantea Tibor.

A családias és meghitt hangulathoz a helyszín bensőségessége is nagyban hozzájárult. A tábor programja Assisi Szent Ferenc egyik idézete köré épült: „Nap nap után közénk jön alázatos külsőben”. Ennek megfelelően a központi téma a szentmise és az oltáriszentség volt.

A találkozó kisebbeknek és nagyobbaknak egyaránt élmény marad.

Az első napon, miután megérkeztünk a táborhelyre, kiosztották a szobákat és mi be is rendezkedtünk. Volt egy kis pihenő, míg a többieket vártuk, akik kicsit később indultak el, majd el is kezdődtek a programok. Legelőször közösen megírtuk a szabályokat. Ezután elmentünk kirándulni és métázni a közeli rétre, majd hazamentünk és zsolozsmáztunk. Zsolozsma után jött a vacsora, majd lehetett beszélgetni vagy társasjátékozni, azoknak, akiknek még volt energiájuk. A többiek lefeküdhettek.

Panna: Az első napban nagyon tetszett az, hogy lelkesen kezdték a vezetők a tábort.

Timi: Nekem az tetszett, hogy elmentünk métázni.

A második napon, miután felkeltünk, zsolozsmáztunk és reggeliztünk. Reggeli után mindenki elmosta a tányérját, evőeszközét. Később kiválasztottuk a szentmisére az énekeket és gyakoroltuk őket. Ezután nekifogtunk a gulyás készítésének, amiből szintén mindenki kivette a részét. Miután végeztünk az előkészületekkel elmentünk misére, ahol részletesen bemutatták a szentmise történéseit. Utána megettük a gulyást és ismét közösen mosogattunk. Ezután jött egy csendes pihenő majd megettünk két dinnyét. Vacsora után elmentünk métázni, de sietve jöttünk haza, mert nagy vihar közeledett. A kolostorban beültünk az egyik szobába és beszélgettünk, míg odakint zuhogott az eső. Nagyon hangulatos volt. A beszélgetést követően jött az alvás, bár voltak akik tovább játszottak, beszélgettek.

Panna: Nagyon tetszett az, hogy kaptunk egy felfújhatós matracot, amin még kényelmesebben lehetett aludni.

Timi: Nekem az tetszett különösen is, hogy láttunk szentjánosbogarat.

A harmadik napon felkeltünk, elmentünk zsolozsmázni, majd utána reggeliztünk. Lassan elkezdtünk pakolni, majd részt vettünk a szentmisén, és bemutattuk az előző napi kiscsoportok tevékenységének gyümölcsét, fotózkodtunk, és folytattuk a pakolást és takarítást. Ebéd után pedig autókba ültünk és hazajöttünk egy jó tábor élményével.

Panna: Tetszett, hogy volt sok szabad időnk.

Timi: Örültem, mert kaptunk cukorkát is.

Albert Panna (6. osztály), Kardos Tímea (4. osztály)

MEGOSZTÁS