TükörKép tábor már tizennégy éve

0
1714
Fotók: a Szent Gellért Alapítvány Facebook-oldala

Tizennégy éve együtt élhetik meg a TükörKép gyermektáborok élményeit a Szent Gellért Alapítvány munkatársai és önkéntesei, valamint az újabb gyermekcsapatok. Idén visszaállt a régi rend, és két egymást követő héten fogadták a gyermekeket, június 27. − július 3. és július 4−10. között – adta hírül a Szent Gellért Alapítvány a Facebook-oldalán. A többek között környezetvédelem tematikájára épülő táborban 72 gyermek vett részt.

A Szent Gellért Alapítvány táborában résztvevő 72 gyermek Szentegyházáról, Lövétéről, Kápolnásfaluból, Székelyudvarhelyről, Gyergyóremetéről, Marosvásárhelyről, Szentmihályról és Budapestről érkezett.
A hit, a nemzeti öntudat, a testi-lelki egészség, a hivatás, a másság elfogadása, a környezetvédelem tematikákra épülő hetes program a keresztény életre nevelést kívánta szolgálni. A napi programot a reggeli és esti imák foglalták keretbe. Minden nap egy tematikára épült, amit a nap folyamán élménypedagógiai és tapasztalatra épülő módszerekkel bontottak ki a tábor szervezői (reggeli és esti ima, gyalogtúra, csapatjátékok, misztériumjáték, kézműves foglalkozások, érzékenyítő programok).

A tábor kerettörténete idén Boldog Batthyány-Strattman László életére épült.

A meghívottak között volt Márton Ernő túravezető, Theil Emilia hitoktató, a Szentegyházi Salvamont Egyesület, Tankó Levente és Tankó Evelin orvos házaspár, Major Sándor kápolnásfalusi és Farkas László szentkeresztbányai plébánosok, akik jelenlétükkel hozzáadtak a tábor színvonalához. A Rusztik étterem nagy örömet szerzett a táborozó gyermekeknek a támogatásával, hiszen az ízletes pizzáikat jóízűen fogyasztották.
Mindezt az alapítványi munkatársai (Gergely Tímea, György Attila, György Ida, Péter Emőke) és önkéntesei (Mag Katalin, Nistor Zsuzsanna, Kolozsi Sarolta, Ferenc Barbara, Tankó Anita) hozták létre. A szervezők egyhangúlag mondják: Élmény volt együtt dolgozni és tenni valamit Isten és a gyermekek szolgálatára.