Alcsíki gyermeknapok

0
2132

Az alcsíki cigánypasztoráció idei terveként négy gyermeknapot szervezett, illetve szervez alcsíki cigány gyerekek számára.

Az első gyereknap Csíkszentmártonban volt, majd ezt követte a csíkszentsimoni gyereknap. Jó volt megtapasztalni a derűs, mosolygós arcokat, amelyek abban erősítik meg a pasztorációs munkát végzőket, szervezőket, hogy van akaraterő, van jövő! Ahogyan a pasztoráció mottója is szól, ha lehetőségeket kapnak ezek a gyerekek azzá válhatnak, akik lenni szeretnének .

Nagyon fontos az Istennel való kapcsolat kialakítása, hiszen csak ezáltal tudunk fejlődni, erősödni. A pasztoráció célja e gyereknapokkal, hogy a cigány gyerekek megbátorodjanak, és minél inkább elsajátítsák az Istennel való szoros kapcsolatot, minél közelebb kerüljenek Istenhez.

A foglalkozások alatt megtanulnak egymásra figyelni, valamint ügyességüket felhasználva tudnak kézműves foglalkozásokon részt venni, ahol kialakul a figyelem, az összpontosítás, a munka szeretete, és a saját kezük által készített tárgyak megbecsülése.

Hátra van további két gyereknap, amelyeket Csíkszentgyörgyön , illetve Csíkszentimrén fogunk megszervezni. Öröm volt megtapasztalni azt is, hogy a helyi önkormányzatok, plébániák, hívek örömmel és szeretettel támogatják kezdeményezésünket.

Akkor lesz igazán értékes jövője cigány gyermekeinknek, ha elköteleződésünk kitartó, odaadó, odafigyelő. A kedves hívek segítsége által nagyobb dolgokat is megvalósíthatunk, ezért örömmel várjuk akár anyagi, vagy más egyéb támogatásukat. Legyünk lehetőség a cigány gyerekeink számára. Teremtsünk számukra szeretetteljes jövőt.

Kalányos Ottó