Megtapasztalni Istent a közösség erejében

0
1333
Fotók: Mezei Annamária

2020 őszén az iskolakezdéssel egyidőben a gyergyószentmiklósi Szent István-plébánia ifjúsági csoportja is megkezdte a találkozókat, akkor tizenkét taggal. Az elmúlt tanévben a közösség együtt haladt a jó Isten felé vezető úton és igyekezett teljesíteni a küldetést: Krisztus szeretetét szórni a világban! Olyannyira ügyesen teljesítették a fiatalok a feladatukat, hogy a múlt heti záró találkozón a 26 ifisből 23 jelen tudott lenni.

Nagy és küzdelmes dolog az elköteleződés, viszont igen gyümölcsöző tud lenni! Ezt bizonyítja az is, hogy ősszel a fiatalok kis magokként érkeztek és most szárba szökkent, gyönyörű virágokként kezdték meg a nyarat. Hogy mi vonzotta be őket a közösségbe? Talán a jókedv és a fejlődni akarás, de az is lehet, hogy a társaság. Legyen bármi a motivációjuk, annyi biztos, hogy megmaradni mindvégig közösségként, csakis a jó Isten erejében lehet. Együtt hinni, remélni és szeretni! − erről szólt ez az év a JKI-nak, azaz a Jókedvű Keresztény Ifjak ifjúsági csoportnak.

A találkozón a fiatalok hűségükért jutalmul pólót kaptak, amely nem csak az elköteleződés, hanem az összetartozás kifejezője is. Ugyanakkor megerősítették egymásban azokat a talentumokat, amelyeket év végére a legfényesebbre sikerült csiszolni.
Ha rálépünk egy faágra, eltörik, kettő meghajlik, de ha sok van egy kötésben, nem esik bajuk! Ugyanez tapasztalható meg a közösséghez tartozásban is! A Jókedvű Keresztény Ifjak mindenkit szeretettel várnak!

Dezső Renáta