Bérmálások pünkösdkor egyházmegyéinkben

0
1562
Bérmálás Nagyváradon. Fotó: a Nagyváradi Egyházmegye Facebook-oldala

Az első pünkösdkor beteljesült Jézus ígérete, kiáradt a Szentlélek, és az idei pünkösdkor, a Szentlélek kiáradásának ünnepén egyházmegyéinkben is számos fiatalnak szolgáltatták ki püspökeink a bérmálás szentségét, ezzel megerősítve őket a Szentlélekkel. A járvány miatt elrendelt korlátozások következményeként számos bérmálás elmaradt az előző évben, így különösen is jelentős, hogy az arra készülők idén már megkaphatják a Szentlélek ajándékait. Pünkösdvasárnap Kerekes László gyulafehérvári segédpüspök és Tamás József nyugalmazott segédpüspök Csíkszeredában (erről szóló képriportunkat ITT érik el), Pál József Csaba temesvári püspök Temesváron, Böcskei László nagyváradi püspök Nagyváradon, illetve Schönberger Jenő szatmári püspök Szatmárnémetiben szolgáltatta ki a bérmálás szentségét.

A temesvári püspöki palota udvarán vasárnap délelőtt a 11 órakor kezdődő szentmise keretében Pál József Csaba temesvári megyés püspök a Temesvár I. – belvárosi, a Temesvár III. – erzsébetvárosi és a Temesvár V. – mehalai plébániai közösségekhez tartozó 15 román és német nemzetiségű fiatalnak szolgáltatta ki a bérmálás szentségét.

Május 23-án, pünkösdvasárnap a 11.30 órakor kezdődő szentmisében Böcskei László nagyváradi megyés püspök 49 fiatalnak és 1 felnőttnek szolgáltatta ki a bérmálás szentségét a székesegyház előtti téren.

Ugyancsak pünkösdvasárnap a szatmárnémeti székesegyházban Schönberger Jenő szatmári megyés püspök 26 fiatal számára szolgáltatta ki a bérmálás szentségét.