Pünkösdi lovasok

0
2252

Negyedik alkalommal szervezte meg a Pünkösdi Lovas Zarándoklatot Hargita Megye Tanácsa és az Erdélyi Mária Út Egyesület. Ennek a zarándoklatnak a keretében 150 hagyományőrző lovas gyűjtötte össze az erdélyi települések és közösségek üzenetét, hogy eljuttassa a pandémia miatt korlátozott számú zarándokkal tartandó csíksomlyói búcsúra. Csúcs Mária képriportja a lovon érkező zarándokok Csíkba érkezéséről.

A Pünkösdi Lovas Zarándoklat résztvevői: Háromszéki Szilaj huszárcsapat és Háromszéki lovasok; Kerecsen Lovasíjász sportklub; Harasztkeréki Varázspatkó lovarda; Székelyudvarhelyi Hagyományőrző Székely Huszárezred; Csíkszentdomokosi lovasok; Gyergyóvidéki lovasok; Borzonti lovasok; Kézdiszéki huszárcsapat.

Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős magyarországi államtitkár hozta el a nagyvilágban szétszóródott magyar közösségek és a Kárpát-medencei magyarság imaszalagokra írt üzenetét.

A lovas csapatok képviselői május 21-én, pénteken délután Csíkszeredában találkoztak, átvették a megyei önkormányzat és a város imaszalagját, és Mihály András római katolikus lelkész áldását követően indultak Csíksomlyóra.