Damian Stayne is az Eucharisztikus Kongresszus vendége lesz

Krisztus örömhíre ma is eleven valóság

0
1721
Fotó: Merényi Zita/Magyar Kurír

A Cor et Lumen Christi (Krisztus Szíve és Világossága) katolikus karizmatikus közösség alapítója is elfogadta a meghívást a budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra. Damian Stayne világszerte hirdeti Isten gyógyító szeretetének örömhírét.

Damian Stayne két gyermek édesapja. 1983-ban a nagyböjt idején érzett először hívást Isten szolgálatára. Feladta munkáját, Párizsba utazott, hogy tapasztalatokat szerezzen a karizmatikus közösségekről. Az Emmanuel közösségben olyan mély élményekkel gazdagodott, hogy hét és fél év böjtölés és imádság után, 1990-ben megalapította Angliában a Cor et Lumen Christi karizmatikus, eucharisztikus szívű közösséget.
Magyarul is megjelent Újítsd meg csodáidat! című kötetében a karizma szó jelentését és üzenetét tisztázza. Damian Stayne szerint „a karizmák lángra lobbantják és újraélesztik a hitet, megmutatják, hogy Jézus valóságos és dinamikus. Megragadják és Jézusra irányítják az emberek figyelmét”. Világszerte tart kurzusokat, bátorítja az embereket hitük megélésére, a karizmák használatára.

„Nem elég egyszerűen elhinni, hogy csodák vannak, hanem el kell hinnünk, hogy Isten használni akar minket, és ez nem olyasmi, amihez mi lelkileg fel tudjuk tornázni magunkat, hanem ez Isten ajándéka és ez az az ajándék, amire igazán nagyon kell vágynunk és kérnünk kell. Nem nagyon tudunk hatékonyak lenni, nagy gyógyulásokat látni a hit ajándéka nélkül” – mondta egy, a Goodnewsnak adott interjúban.
Jézus Krisztus örömhíre ma is eleven valóság, és az evangéliumi csodák napjainkban is megtörténnek. Isten szeretete gyógyít.

A Budapesten tartandó szeptemberi Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson való személyes találkozáshoz ITT lehet regisztrálni.

Forrás: Magyar Kurír