Csíksomlyó is bekapcsolódik a májusi imamaratonba

1
2866

Ferenc pápa imamaratont hirdetett a világ jelen nehézségeire való tekintettel, amibe a világon bárhol bárki bekapcsolódhat. Az imádkozó közösségek sorában a Mária-kegyhelyek kiemelt szerepet kapnak, köztük a mi csíksomlyói aranyrózsás kegyhelyünk is.

Május égi édesanyánk, a Szűzanya hónapja. Ferenc pápa kifejezett óhaja, hogy e hónapot, a májust, az imának szenteljük, imádságmaratonban vegyünk részt. Az imahadjárat során fohászkodjunk a világjárvány megszűnéséért, amely immár több mint egy éve sújtja a világot, és kérjük az Urat azért is, hogy a világ élete – társadalmi és gazdasági téren egyaránt – újraindulhasson.

Az imakezdeményezésbe Ferenc pápa be akarja vonni a világ Mária-kegyhelyeit, hogy azok mind az egész egyház javára végzett imádság eszközévé váljanak, miként azt az apostoli egyház egykori példája sugallja: „Az egész egyház állandóan imádkozott az Istenhez” (ApCsel 15,2).

A csíksomlyói Mária-kegyhelyen vasárnap 9:45-től, hétköznapokon pedig 17:15-től imádkozzák a rózsafüzért és a lorettói litániát a világ mai szükségeiért. Be lehet kapcsolódni személyesen, de ezek az imák követhetőek a kegyhely YouTube csatornáján (Csíksomlyó Élő) keresztül is. A csíksomlyói kegyhely őrei, a ferences testvérek arra kérnek mindenkit, hogy buzdítsák a környezetükben élő, a világ sorsáért felelősséget érző keresztényeket, jószándékú embereket, minden kedves testvért, hogy kapcsolódjanak be e mindennapi közös imába. A kegytemplom sekrestyéjében személyesen jelentkezhetnek azok a családok, egyének, imacsoportok, akik egy-egy nap vállalják az ima vezetését. 

MEGOSZTÁS