A pápa áprilisi imaszándéka

0
1730

A pápa áprilisban azt kéri, hogy a világon mindenkinek biztosítsák a jogot átfogó emberi fejlődéséhez. Imádkozzunk különösen azokért, akik életüket kockáztatják az alapvető jogokért küzdve.

„Bátorság és eltökéltség szükséges ahhoz, hogy megvédjük az alapvető emberi jogokat. Gondolok itt arra, hogy tevékenyen ellenálljuk a szegénységnek, az egyenlőtlenségnek, a munka, a föld és az otthon hiányának, a szociális és dolgozói jogok hiányának. Gondoljunk bele, hogy sokszor az alapvető emberi jogok nem azonosak mindenki számára. Vannak első-, másod-, harmadosztályú emberek, és olyanok is, akiket selejtnek tartanak. Nem. Az alapvető jogok egyenlően illetnek mindenkit” – jelenti ki videóüzenetében a pápa.

Emberi jogok a diktatúrákban

„Egyes helyeken, ha valaki a személy méltóságát akarja megvédeni, akár eljárás nélkül börtönbe is kerülhet. Vagy rágalmazást kaphat érte. Minden embernek joga van ahhoz, hogy átfogóan fejlődjön, és ezt az alapvető jogot semelyik ország nem tagadhatja meg” – hangsúlyozza áprilisi imaszándékában Ferenc pápa.

„Imádkozzunk mindazokért, akik életüket teszik kockára az emberi jogokért harcolva a diktatúrákban, az elnyomó rezsimekben, és még a válságban lévő demokráciákban is, hogy láthassák áldozatuk és munkájuk bőséges gyümölcseit”.

Forrás: Vatican News