Márton Áron-nagykilenced: ima az ifjúságért

0
1817

A 2020 decemberében kezdődött és ez év augusztusáig tartó Márton Áron-nagykilenced negyedik alkalmára kerül sor Csíkszentdomokoson március 27-én, szombaton. Isten Szolgája Márton Áron püspök közbenjárását ezúttal az ifjúságért kérik, önazonosságuk és élethivatásuk megtalálásáért, épp ezért különösképpen is várják az eseményre a fiatalokat. Ugyanakkor a hónap témájához kapcsolódva partnerként a Főegyházmegyei Ifjúsági Főlelkészség is programra készül egy későbbi időpontban.

A nagykilenced lelki programja délután 17 órától helyi fiatalok által vezetett keresztúttal kezdődik a csíkszentdomokosi plébániatemplomban, majd 18 órától szentmisét mutatnak be, amelynek meghívott főcelebránsa és szónoka Takó István Kolozsvár-szentpéteri plébános, egyetemi lelkész. A szentmisét és az azt megelőző keresztúti ájtatosságot az Erdélyi Mária Rádió és a Templom.ro oldal élőben közvetíti.

A közös imádság és szentmise előtt lehetőség lesz a Márton Áron Múzeum megtekintésére, a szervezők kérik, hogy mindazok, akik szeretnének betérni a múzeumba és tárlatvezetést is igényelnek, azok jelezzék szándékukat martonaronmuzeum@martonaronmuzeum.ro e-mail címen vagy a +40 741 484 716 telefonszámon.