SegítsÉG!

Egy telefonszám fiataloknak, amikor zavaros az élet!

0
1370

Nagyon sok szenvedő fiatal van, akik mindenbe kapaszkodnak. Iskolalelkészként és tanárként sokszor látom a diákok, fiatalok, kamaszok lelki vívódását, de azt is, hogy szemtől-szemben nem tudják felvállalni mindig önmagukat – mondta a kezdeményzésről Hajlák Attila István plébános, akit arról kérdeztük, hogyan indult az általa megálmodott telefonos lelki segítség.

Az elmúlt évben nagyon sok fiatal lett öngyilkos, nagyon sok fiatal szenved a depresszió miatt. Szoktam mondani a diákoknak, fiataloknak: nem az a baj, ha bonyolult az élet, az a baj, ha zavaros. Így született meg ez a telefonos lehetőség, amit használnak is a fiatalok. Naponta több alkalommal megcsörren a telefon, sokszor csak egy egyszerű imakérés hangzik el, máskor panasz, lelki gyötrődés. Nagy ajándéknak élem meg, ahogy a jó Isten felhasználja ezt a lehetőséget is arra, hogy ne legyen zavaros az élet.

Nagyon régi vágyam született meg ezzel a telefonszámmal. Hetek óta érzem a jó Isten hívását erre a szolgálatra. Szülők is gyakran hívnak gyermekük ügyében. Tényleg segítsÉG tud lenni egy egyszerű telefonhívás.

A munka hátterében egy nagy imalánc áll. Közel háromszáz rózsafüzér társulat és imaközösség hordozza ezen imaszándékokat, lelki beszélgetéseket. Most van formálódóban ez a misszió. Több pap, szerzetes, szerzetesnő, világi krisztushívő is bekapcsolódott ebbe a lelki munkába. Abból áll ez a szolgálat, hogy bizonyos ideig ezt a telefont „örökbe” veszi valaki és gondoskodó szeretettel várja a hívásokat. Teljesen név nélküliek a beszélgetések. Ha a hívó óhajtja, bemutatkozhat, de nem kötelező. Mindenki szabadon hívhatja bármikor bármilyen gonddal ezt a számot.

Próbálunk segítséget nyújtani mindenkinek. Nagyon sokféle gonddal hívnak, keresnek. Ha van lehetőség és igény személyes találkozásra, akkor arra is adunk alkalmat, ha messzebbről hív valaki, akkor ajánlhatunk a közelében élő alkalmas segítséget. Azt tapasztalom, hogy sokszor a meghallgatás a legjobb segítség, nagyon szép lelki kapcsolatok születnek e telefonhívásokon keresztül. Bátran öntsd ki a szívedet − ebben a légkörben szeretnénk mindig a jó Istennek felajánlani ezen beszélgetéseket, megosztásokat. A segítőknek, legalábbis nekem, minden beszélgetés feltöltődés, alapot a napi imádságaimnak is.

Bátorítom a fiatalokat, hogy hívják a 0757-050221-es telefonszámot! Ez a telefonszám a SegítsÉG!

Hajlák Attila István