LoveStory: keresztény videósorozat szerelemről, párválasztásról, szexualitásról

0
2188
Forgatás közben. Fotó: Mărgulescu Cotiso

A LoveStory elnevezésű projekt második évadának első epizódját február 20-án osztotta meg a nagyközönséggel a marosvásárhelyi Imádság Háza és az Ő az út! ifjúsági szolgálat. A teljes sorozat azért jött létre, hogy minél több fiatal találkozhasson az életre szóló szerelmi történetek szépségével, amelyre Isten hívja az embereket.

A most indult évadban egyedülállókat, házasokat, jegyespárokat és Istennek szentelt életűeket kértünk meg, hogy néhány kérdés kapcsán osszák meg velünk személyes megéléseiket, tapasztalataikat, válaszaikat. Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keresték a választ: Mi teszi nővé a nőt és férfivá a férfit? Mi van, ha egyedül maradok? Mi alapján választottam párt egy életre? Honnan tudom, hogy ő a nagy Ő? Mi legyen a be nem teljesült szexuális vágyaimmal?

Míg az első évadban személyes történetek voltak hallhatóak, most a különböző élettapasztalatok kerülnek egymás mellé. A meghívottak különböző korosztályt, élethelyzeteket képviselnek, ezért a videók megvilágítják azokat a személyes és egymástól eltérő tapasztalatokat, amelyeket – más életállapotból és korosztályból származókként – az élet különböző kérdéseivel kapcsolatban hordozhatunk.

A projekt folytatása az első évad után nem volt kérdés, hiszen a fiatalok nagy számban bátorították a LoveStory kitalálóit, hogy igény van a folytatásra. Ezt erősítették meg azok a nézettségi mutatók is, amelyek alapján közel 40 000-en tekintették meg az első évad videóit.  

 A projekt mindenképp hiánypótló – jegyezte meg a szervezőcsapat egyik tagja, hiszen amit a projekt képvisel, az nem feltétlen azonos a médiában, a szórakoztatóiparban és az online   térben megtalálható tartalmakkal. Mind tapasztaljuk: a fiatalok keresnek és rengeteg kérdésük van, amire nem mindig találnak kielégítő, megfelelő válaszokat. Erre az igényre szeretne személyes történekkel válaszolni a LoveStory projekt.

 A kisvideók anyagi költségét teljes mértékben közösségi gyűjtésből, adományokból finanszírozták. A videók megtalálhatóak a LoveStory YouTube-csatornáján, az Ő az út! Facebook-oldalán és a marosvásárhelyi Imádság Háza Facebook-oldalán, illetve az Ő az út! ifjúsági szolgálat honlapján: http://oazut.ro/.

A második évad első része megtekinthető itt:

Bodor Ildikó, az Ő az út! ifjúsági szolgálat kommunikációs felelőse