Felfrissülés a házasságban

0
1521
Egymásra figyeltek. Fotók: Szatmári Egyházmegye

Házas kalandtúrával, filmvetítéssel, előadással és szentmisékkel, istentiszteletekkel valósult meg idén a házasság hete Szatmárnémetiben, ami lehetőséget adott a házaspároknak, hogy együtt töltsenek időt úgy, hogy csak egymásra figyelnek.

Lepedus István szervező szerint idén is szép számban kapcsolódtak be a házaspárok a rendezvénysorozatba. A legsikeresebb programpont talán a házas kalandtúra volt, a házaspárok számára megalkotott vetélkedő, amelyben különböző próbákat kellett együtt teljesíteniük. A párok megvallásaiból kiderül, a társasjátékos próba során felhőtlenül szórakoztak, tartalmasakat beszélgettek, alkalmanként újra gyereknek érezhették magukat. A városban zajlott kincskeresés a szórakozás mellett szellemi élményt is nyújtott nekik, és a próbák teljesítéséből egyenlő részben vették ki a részüket a férjek és feleségek. A kalandtúrára 40 pár jelentkezett és közülük 16-on sikeresen teljesítettek minden próbát. A kalandtúra január 21-én kezdődött és február 16-án, kedden este tapasztalatcserével, kiértékeléssel ért véget.

Szintén a házasság hete keretén belül február 9-én egy házaspár újra egymásra találásáról szóló filmet vetítettek, 12-én Visky István lelkész tartott előadást Kellett ez neked? címmel a Szatmárnémeti Kültelek református templom dísztermében, 14-én, vasárnap pedig a szentmisék, istentiszteletek keretén belül áldották meg a házaspárokat, lepték meg őket ajándékokkal.

Szatmári Egyházmegye