FRISSÍTVE: Elhagyhatta a kórházat Kovács Gergely gyulafehérvári érsek

1
19309
Kovács Gergely érsek 2020 októberében • Fotó: Szőcs Csaba

A délután folyamán kiengedték a csíkszeredai kórházból a gyulafehérvári érseket – tájékoztatta szerkesztőségünket Hurgoi János irodaigazgató. A főpásztornak jelenleg pihenésre van szüksége, az elvégzett vizsgálatok a rosszullét kiváltó okát nem tárták fel. Kovács Gergely érsek háláját fejezi ki a mentősöknek, a csíkszeredai Megyei Kórház orvosainak és asszisztenseinek a szakszerű és odaadó munkájukért, köszöni a sok imát is, amelyet ezekben az órákban érte sokan felajánlottak.

Ma délben számoltunk be arról, hogy a csíkszeredai kórházba szállították délelőtt a Gyulafehérvári Főegyházmegye főpásztorát. Kovács Gergely érsek gyászmisét mutatott be a kászonaltízi plébániatemplomban Balázs György c. esperes, ny. plébános temetése alkalmával, amikor az áldozást követően szédüléses rosszullét fogta el.

Azonnal mentőt hívtak a helyszínre, ahol már stabilizálódott az érsek állapota, de úgy döntöttek, hogy a rosszullét okainak feltárása és további kivizsgálás céljából a főpásztort Csíkszeredába, a Megyei Kórházba szállítják, egyelőre nincs eredmény, zajlanak a vizsgálatok – tájékoztatta szerkesztőségünket Hurgoi János érseki irodaigazgató.

A főpásztor egészségi állapotának alakulásáról a továbbiakban oldalunkon ad tájékoztatást a Gyulafehérvári Római Katolikus Érsekség – közölte az irodaigazgató és arra kéri a híveket, hogy imáikkal segítsék a főpásztor mielőbbi gyógyulását.