Úrangyala-imádság Gyulafehérváron Áron püspökkel

0
1479
Dr. Kovács Gergely érsek Úrangyala-imádsága 2021. február 12-én Gyulafehérváron • Fotó: A Gyulafehérvári Római Katolikus Érsekség Facebook-oldala

Dr. Kovács Gergely érsek vezetésével az érseki központ munkatársai a mai napon a szokásostól eltérő módon imádkozták az Úrangyala-imádságot, amikor Márton Áron Kolozsváron történt püspökké szentelésének 82. évfordulójáról emlékeztek meg az érseki palota udvarán a boldog emlékű püspök szobra körül – adta hírül a Gyulafehérvári Római Katolikus Érsekség Facebook-oldala.

Mint ismeretes, 1938. december 24-én XI. Piusz pápa Gyulafehérvár püspökévé nevezte ki Márton Áront, ezt követő évben február 12-én részesült a szentelés kegyelmében a kincses városban.

A megemlékezés alkalmával papi hivatásokért is imádkoztak, kérve Áron püspök közbenjárását igaz és hiteles papi hivatásokért Isten nagyobb dicsőségére.

Úrangyala-imádság 2021. február 12-én Gyulafehérváron • Fotó: A Gyulafehérvári Római Katolikus Érsekség Facebook-oldala

Megemlékezésünk segítse munkatársainkat, papjainkat és főegyházmegyénk híveit, hogy boldogemlékű püspökünk életpéldáját követve igazabb és reménylátóbb keresztények lehessünk egy nehezebb járványhelyzet okozta kihívásokkal teli időszakban is – olvasható a buzdító üzenet az érsekség közösségi médiás felületén.

Az érsekség ugyanezen kommunikációs csatornáján egy kis videót kis közzétettek a mai napon Kovács Gergely érsek hangjával, Márton Áron püspök szövegével: https://www.facebook.com/GYRKE/videos/235758121522728