Isten igéjének örökérvényűségéről elmélkedtek

0
1236
Isten igéje vasárnapja Temesváron. Fotók: Temesvári Egyházmegye

Az Isten igéje vasárnapján, január 24-én a Temesvár III. erzsébetvárosi templomban 16 órai kezdettel Imogen Tietze referens vezetésével elmélkedésre került sor. Az elhangzott szentírási részek Isten igéjének örökérvényűségét, a Jézus Krisztusban megtestesült Ige üdvözítő küldetését, megtartó erejét hangsúlyozták.

Az elmélkedés kezdetén Gál Márton szalvatoriánus atya üdvözölte a résztvevőket. Az új típusú koronavírus-járvány terjedésének megfékezését célzó óvintézkedéseknek megfelelően a templomban a hívek csak korlátozott számban lehettek jelen, betartva a járványügyi előírásokat (szájmaszk viselése, biztonsági távolság).

Ferenc pápa a 2019-ben közzétett Aperuit illis (Megnyitotta értelmüket) kezdetű, motu proprio formában írt apostoli levelével elrendelte az Isten igéje vasárnapját, amit az egyházi évközi idő harmadik vasárnapjára helyezett. Mint azt a szentatya megfogalmazta, az új ünnep szándékosan került erre a vasárnapra, mivel a január második felében megtartott ökumenikus imahéthez kapcsolódik, amikor a többi keresztény felekezet tagjaival együtt lehet imádkozni a keresztények egységéért.

Forrás: Temesvári Egyházmegye