Kerekes László segédpüspök újévi köszöntője

1
5369
Kerekes László segédpüspök. Fotó: képernyőkép a videóból

„Tele izgalommal, aggodalommal, de bizakodva lépjük át az új esztendő küszöbét” – fogalmaz Kerekes László gyulafehérvári segédpüspök újévi videóüzenetében, amelyet magyar és román nyelven is közzétettek az érsekség Youtube-csatornáján A püspök Szent Pál apostol efezusiakhoz szóló üzenetét visszhangozva bíztat bennünket: „éljünk bölcsen az új esztendőben!” A köszöntő megtekinthető cikkünk végén.

A világban, közösségeinkben, családjainkban, sőt személyes életünkben is váratlan fordulatot hozott az elmúlt év, de Kerekes László emlékeztet, hogy a „keresztény ember a legnagyobb bizonytalanságban sem esik kétségbe, mert tudja, hogy nincs egyedül, és Isten nevében, Isten segítségével bizakodva tekint a jövő elé”. Bár lehet, hogy elbizonytalanodunk a jövő miatt, hogy „milyen lesz az új esztendő, lesz-e védőoltás, lesznek-e munkahelyek, meddig tart ez a felemás helyzet”, de fontos, hogy a lehetőségekből hozzuk ki a maximumot, bátorít a segédpüspök.

Szent Pál szavaival buzdít, hogy „éljünk bölcsen”, ami azt jelenti, hogy „keressük és értsük meg Isten akaratát!” Használjuk ki az előttünk álló időt, állítsuk fel a prioritásainkat és hagyjunk időt Istenre, felebarátainkra, önmagunkra. „Legyünk építők, közösséget építő keresztények. Munkálkodjunk a nemzet, az egyház, az egyházmegye, a plébániai közösségek és a családok egységén” – fogalmaz üzenetében Kerekes László segédpüspök.

„A Szűzanya jelenlétével arra emlékeztet bennünket, hogy a kegyelem győz a gonoszság felett” – zárta gondolatait az elöljáró. Mindenkinek Istenben és életben gazdag, békés, boldog új esztendőt kíván.

Videóüzenete itt tekinthető meg:

A román nyelvű köszöntő: